N'Golo Kante'nin oruç tutması Thomas Tuchel'e dert oldu! ''Onu zorlamaya çalışıyoruz..''

N'Golo Kante'nin oruç tutması İngiltere'de gündem oldu! Chelsea'nin Alman teknik direktörü Thomas Tuchel, Fransız oyuncusunun Ramazan ayında oruç tutmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. N'Golo Kante'nin formunun düşmesini oruç tutmasından kaynaklandığını belirten Thomas Tuchel, ''Onu zorlamaya, ona yardım etmeye çalışıyoruz çünkü oynadığı zaman neye sahip olduğumuzun farkındayız.'' ifadelerini kullandı.

Aksam.com.tr

N'Golo Kante'nin oruç tutması Chelsea'de rahatsızlığa sebep oldu. Ramazan ayının futbol sezonlarına denk gelmesi ve oyuncuların oruç tutup tutmamaları yıllardır tartışılan, üzerine konuşulan bir konu. Bu sene de bu gelenek bozulmadı ve Chelsea menajeri Thomas Tuchel, yıldız oyuncusu N'Golo Kante için dikkat çeken ifadeler kullandı.

N'GOLO KANTE'YE THOMAS TUCHEL'DEN TEPKİ

İngiltere Premier Lig'de geçen hafta evinde Brentford'a 4-1 mağlup olan, Şampiyonlar Ligi'nde ise yine kendi sahasında Real Madrid'e 3-1 yenilerek yarı final şansını mucizelere bırakan Chelsea'de Müslüman Fransız orta saha N'Golo Kante'nin formsuzluğu dikkat çekmişti.

Chelsea menajeri Thomas Tuchel, Kante'nin formsuzluğunu oruç tutuyor oluşuna bağladı. Basın toplantısında Kante ile ilgili konuşan Tuchel, "Kante harika özelliklere sahip, bizim için de anahtar olan bir oyuncu. Takıma kimsenin vermediği katkıyı veren eşsiz bir futbolcu. Bu sezon zaman zaman sakatlık ve hastalık sebebiyle maçlar kaçırdı. Şimdi de inancı gereği oruç tutuyor. Belki de form düşüklüğü bu sebepledir. Hayatında ilk kez oruç tutmuyor tabii ki ama günlerce bir şey yiyip içmezseniz bu sizi etkileyebilir." sözlerini kullandı.

"KANTE'Yİ ZORLAMALIYIZ..."

Thomas Tuchel açıklamalarının devamında, "Bu duruma alışık ama son sezonunda Real Madrid'e karşı ne kadar etkili olduğunu göz önüne alırsak üst seviyede olmadığını düşünmemiz normal. Bu da utanılacak ya da üzülecek bir şey değil. Onu zorlamaya, ona yardım etmeye çalışıyoruz çünkü oynadığı zaman neye sahip olduğumuzun farkındayız." ifadelerine yer verdi.

HAT-TRICK İLE CHELSEA'YE YIKAN KARIM BENZEMA DA ORUÇ TUTUYORDU

Thomas Tuchel'in "Kante oruç tuttuğu için form düşüklüğü yaşamış olabilir." dediği maçta hat-trick yapan ve Real Madrid'in Chelsea'yi yıkmasında başrolü oynayan Karim Benzema da oruç tutuyordu. Fransız yıldız, Chelsea maçına 13 dakika kala orucunu açmış ve ardından tarih yazacağı mücadeleye çıkmıştı.

JÜRGEN KLOPP ORUÇ TUTAN OYUNCULARINA SAYGI GÖSTERMİŞTİ

Liverpool menajeri Jürgen Klopp, 2019 yılında Şampiyonlar Ligi finali oynayacakları dönem yıldız futbolcuları Mohamed Salah ve Sadio Mane'nin oruç tutup tutmayacaklarıyla ilgili gelen soruya; "Oyuncularımın oruç tutmalarıyla ilgili hiçbir problemim yok. Oruç tutsalar da tutmasalar da harikalar. Dinlerine saygı duyuyorum. Mane ve Salah bazı günler namaz kıldıkları için soyunma odasına geç gelebiliyor. Benim için hiç sorun yok. Hayatta futboldan önemli şeyler de var." diye konuşmuştu.