Nereden nereye... Erling Haaland nerede Malik Karaahmet nerede!

2016 yılında İzmir'deki U16 Ege Kupası'na sadece 1 gol atan Haaland, şu an Premier Lig'e damgasını vuruyor. O turnuvada gol kralı olarak Türkiye'nin şampiyonluğunda büyük payı olan Malik Karaahmet ise kariyerine 3. Lig'de devam ediyor.

AKŞAM

Sezon başında Dortmund'dan 75 milyon euro serbest kalma bedeli ve yıllık 30 milyon euro maaşla Manchester City'ye transfer olup, attığı gollerle rekorları alt üst eden 22 yaşındaki Erling Haaland her maç performansını daha da yukarı çıkarıyor. Norveçli'nin bu performansı sayesinde de Türk futbolu ile ilgili ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Haaland, 6 yıl önce TFF'nin İzmir'de düzenlediği U16 Ege Kupası'na Norveç Milli Takım kadrosu ile katıldı. O dönem ülkesinde Bryne takımında forma giyen golcü, kupada Ukrayna ve Türkiye'ye 2-1 yenilip, Çek Cumhuriyeti'yle 1-1 kalarak finalleri göremeden elendi.

Dünyaca ünlü yıldızın 1 gol atabildiği 2016 Ege Kupası'nda şampiyon olan Türkiye'yi golleriyle zirveye taşıyan Malik Karaahmet ise şu an TFF 3'üncü Lig'de forma giyiyor. O yıl şu an Hoffenheim'da oynayan Ozan Kabak, Beşiktaş'ın transfer ettiği Kerem Atakan Kesgin gibi isimlerin formasını giydiği Türkiye U16 Milli Takımı, Ukrayna'yı 2-0, Haaland'ın oynadığı Norveç'i 2-1, Çek Cumhuriyeti'ni de 2-0 yenerek finale çıktı. Türkiye, finalde de ABD'yi 3-1 yenerek şampiyon olurken, Haalandlı Norveç'e gol atan Malik Karaahmet, 3 golle turnuvanın gol kralı unvanını aldı.

ARKA ARKAYA TRANSFER YAPTI

O dönem Frankfurt altyapısında yer alıp 2018'de Galatasaray'a transfer olan Malik, birçok alt lig takımına kiralık gönderildikten sonra bu sezon başında 3 yıllığına Çorum'a imza atarak kiralık olarak 3'üncü Lig 3'üncü Grup ekibi Çankaya'ya gönderildi. 2016'daki organizasyonda Haaland'ı sollayıp yıldız olan Malik, bu sezon 3'üncü Lig'de oynadığı 5 maçta skor üretemedi. Basamakları hızla çıkan Haaland ise 2017'de Molde'ye, sonraki yıl RB Salzburg'a, 2019'da ise Dortmund'a transfer oldu.