Ne yaptın Kurtuluş! Dün geceki olay, Adana Demirpsor-Fatih Karagümrük maçına damga vurdu

TFF 1. Lig Play-Off final maçında Fatih Karagümrük, Adana Demirspor'u penaltılarda yenerek Süper Lig'e yükselen olan son takım oldu. Maça damgasını vuran olay ise Adana Demirspor'lu kaleci Kurtuluş Yurt'un yaptığı hata oldu.

2019-2020 Sezonu TFF 1'inci Lig Play-Off Finali'nde Adana Demirspor'a karşı normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucunda 7-6 üstünlük sağlayan Fatih Karagümrük, Süper Lig'e yükseldi. Karşılaşmada normal süre Çağrı ve Dippa'nın golleriyle 1-1 tamamlanırken uzatmalarda da gol sesi çıkmadı ve penaltı atışlarına geçildi. Burada Cüneyt Çakır'ın para atışıyla kale ve ilk penaltı atacak takımlar belirlendi.

Fatih Karagümrük tarih yazdı! 36 yıl sonra Süper Lig'e yükseldiler

Fatih Karagümrük-Adana Demirspor'un karşı karşıya geldiği play off final maçına penaltı atışları öncesinde yaşananlar damgasını vurdu. TFF 1. Lig play-off finalinde penaltı atışları öncesinde Adana Demirspor'un kaptanı Erkan Zengin ve kaleci Kurtuluş Yurt'un, atışlara Fatih Karagümrük'ün başlaması yönünde karar vermesi dikkat çekti.

Süleyman Hurma: Süper Lig'e renk katacağız

PSİKOLOJİK AVANTAJI ELLERİYLE VERDİ

Hakem atışını kazanan Adana Demirspor'un kaptanı Erkan Zengin, penaltı vuruşlarına hangi takımın başlayacağına karar veremedi ve kaleci Kurtuluş Yurt'a sordu.

Fatih Karagümrük'te Süper Lig bayramı

ERKAN ZENGİN TOPU İSTEMEDİ

Kurtuluş'un önerisi sonrasında Erkan Zengin, penaltı atışlarına rakip Fatih Karagümrük'ün başlamasını istedi.

Murat Sancak: "Çok isteyince bazen olmuyor"

KİMSE PENALTIYI KAÇIRMAYINCA DEMİRSPOR'DA STRES ARTTI

İlk penaltı atmanın psikolojik avantajını kullanmayan Adana Demirspor, karşılıklı gollerle birlikte sürekli son penaltıyı atan ve stres yüklenen takım oldu.

F.Bahçe'de 8 futbolcu tamam! TFF'den "harcama limiti" açıklaması bekleniyor

VE OLAN OLDU

Mehmet Uslu'nun son penaltıyı kaçırmasıyla birlikte ise Adana temsilcisi adeta yıkıldı. TFF 1. Lig play-off finalinde penaltı atışları öncesinde Adana Demirspor'un kaptanı Erkan Zengin ve kaleci Kurtuluş Yurt'un, atışlara Fatih Karagümrük'ün başlaması yönünde karar vermesi dikkat çekti.

Galatasaray, Kaan Ayhan'ı transfer ediyor! Transfer önümüzdeki hafta resmiyet kazanacak...

KADERİN CİLVESİ

Karagümrük'ü 2 .Lig'den 1. Lig'e çıkaran Erkan Zengin, takımla yollarını ayırıp Adana Demirspor'un yolunu tutmuştu. Kaderin cilvesi, kaptanlık-hocalık yaptığı takımla finalde karşılaşan Erkan, istediğini bu kez elde edemedi.

Beşiktaş'tan Gökhan Gönül'e: "Ya imza ya veda"