Ne Şenol Güneş ne Daniel Farke! 3'lü defans oynatan teknik direktör Beşiktaş'ta

Adı Şenol Güneş ve Daniel Farke gibi isimlerle anılan Beşiktaş'ın Valerien Ismael ile el sıkıştı. Son olarak Championship ekibi West Bromwich Albion'u çalıştıran Valerien Ismael, 3-4-3 taktiğiyle ön plana çıkıyor. 3'lü defans kurgusunu benimseyen Fransız teknik direktörün maaşı bile belli oldu.

Beşiktaş gündeminin ilk sırasında teknik direktör konusu yer alıyor. Şenol Güneş, Daniel Farke, Nuno Espirito Santo gibi isimleri gündemine alan Beşiktaş sağ gösterip sol vurdu! Siyah-Beyazlı yönetim, son olarak West Bromwich Albion'ı çalıştıran Valerien Ismael ile anlaşma sağladı. Valerien Ismael'in benimsediği 3-4-3 taktik anlayışı ise dikkat çekti.

VALERIEN ISMAEL TRABZONSPOR MAÇINDA TAKIMIN BAŞINDA OLABİLİR

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Valerien Ismael oldu. Siyah-Beyazlılar, Fransız teknik direktörle her konuda anlaşma sağlarken Valerien Ismael'in maaşının yıllık 700 bin euro olduğu öğrenildi. 46 yaşındaki teknik direktörün, Beşiktaş'ın 3 Nisan'da oynayacağı Trabzonspor maçında takımın başında olabileceği iddia ediliyor.

VALERIEN ISMAEL 3'LÜ DEFANS SİSTEMİNİ BENİMSİYOR

3-4-3 sistemiyle ön plana çıkan Valerien Ismael, özellikle Türkiye'de tartışmaların hedefinde olan 3'lü defans sistemini benimsiyor. Fransız teknik direktörün Beşiktaş'ta nasıl bir oyun planı belirleyeceği şimdiden merak konusu oldu.

BEŞİKTAŞ'TAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Fanatik'e konuşan Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, Valerien Ismael ile her konuda anlaştığını ve Ahmet Nur Çebi'nin onay vermesi halinde hocanın hemen takımın başına geçeceğini belirtti.

Ceyhun Kazancı'nın Valerien Ismael sözleri şöyle:

"Ben Valerien İsmael ile her konuda anlaştım. Süre konusunda sıkıntı yok. Eğer Başkanımız Ahmet Nur Çebi onay verir ise hemen takımın başına geçecek. Süreç uzarsa da Önder hocamız ve Mehmet Ekşi hocamız buradalar. Önder hoca teknik ekip içinde olacak."

VALERIEN ISMAEL KİMDİR, TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

28 Eylül 1975 doğumlu Valerien Ismael, teknik direktörlüğe 2011-12 sezonunda Hannover 96'nın ikinci takımında başladı. Bir dönem Nürnberg'i çalıştıran Fransız teknik direktör, iki kez Wolfsburg'da ara dönemlerde görev yaptı. 2018-19'da Yunanistan'da Apollon Smyrnis'i yöneten Ismael, daha sonra Avusturya'nın LASK takımına gitti. Koronavirüs döneminde gizli olarak LASK takımını toplu olarak çalıştırdığı ortaya çıktı. 4 kez yapılan toplu antrenman nedeniyle Avusturya Futbol Federasyonu, kurallara uymadığı gerekçesiyle LASK'ı cezalandırdı ve 4 puanını sildi.

Valerien Ismael, 25 Ekim 2020'de İngiltere Championship takımlarından Barnsley'in başına geçti. 2021-22 sezonunda ise rotasını Premier Lig'den düşen West Bromwich Albion'a çevirdi. West Bromwich Albion'a çıktığı 31 maçın 12'sini kazanan Fransız teknik direktör 2 Şubat'ta takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

Okan Buruk için harekete geçtiler! 'Bizi ayağa kaldırır' dediler ve yılın sürprizi