Ne Pelkas ne Altay Bayındır ne Szalai… Herkesten önce o gidiyor: Sürpriz transfer

Dimitris Pelkas, Altay Bayındır, Attila Szalai gibi futbolcularına teklif bekleyen Fenerbahçe'ye ummadığı yerden haber geldi. İngiliz basını, Wolverhampton'ın Enner Valencia'ya talip olduğunu yazdı. Fenerbahçe'de daha önce Dimitris Pelkas'ın adı Lyon ve Dinamo Moskova ile anılırken Attila Szalai'nin Chelsea'ye satıldığı iddia ediliyordu.

Devre arası transferleri ve sezon sonu yapılanması için kollarını sıvayan Fenerbahçe; Dimitris Pelkas, Altay Bayındır, Attila Szalai gibi futbolcularına teklif bekliyordu ancak Sarı-Lacivertlilere ummadığı yerden sürpriz bir haber geldi. İngiltere Premier Lig ekibi Wolverhampton'ın Enner Valencia için Fenerbahçe'nin kapısını çalacağı iddia edildi. Ünlü İngiliz gazeteci Luke Hatfield, söz konusu haberi yorumladı.

Luke Hatfield, Wolverhampton'ın Enner Valencia'yla ilgilenmesinin sürpriz olduğunu ancak transferin gerçekleşmesinin muhtemel olduğunu vurguladı. Hatfield'ın yorumları şöyle:

"ENNER VALENCIA TRANSFERİ ÇOK HEYECAN YARATMAYACAK AMA..."

"Evet gerçekçi bir transfer. Pek çok kişinin Enner Valencia'yı sezon öncesinde Wolves ile ilişkilendireceğini düşünmüyordum. Valencia'nın gelişi, yaşı göz önüne alındığında çok bir heyecan yaratmayacak ancak hala Avrupa'da yüksek bir performans sergileyen biri.

Ayrıca Ekvador formasıyla 67 maçta 34 gol kaydettiği rekoru oldukça etkileyici. Adama Traore takımdayken onunla oynayabilir. Bruno Lage'in ilk 11'inde Francisco Trincao ve Pedro Neto gibi isimlerle rekabet edebilir."

14 MAÇTA 9 GOLE KATKI

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 14 maç çıkan Enner Valencia 7 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Sarı-Lacivertlilerle 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan Ekvadorlu golcünün güncel piyasa değeri 3,8 milyon euro.