Ne Feghouli, ne Babel ne de Yedlin... Galatasaray'da iki ayrılık kesinleşti

Sofiane Feghouli, Ryan Babel ve DeAndre Yedlin'i göndermek isteyen Galatasaray'da Oud-Heverlee Leuven ile RSC Charleroi takımlarına kiralanan Jesse Sekidika ve Valentine Ozornwafor ile yolların ayrılması kararına varıldı.

Aksam.com.tr

Gösterdikleri performanslarla teknik direktör Fatih Terim'in gözüne giremeyen Jesse Sekidika ve Valentine Ozornwafor'un bileti kesildi. Galatasaray, iki oyuncuyla ayrılık kararı aldı. Sezon başı Oud-Heverlee Leuven takımına kiralanan Sekidika ile RSC Charleroi takımına kiralanan Ozornwafor, gittikleri takımlarda şu ana kadar süre alamadı.

YENİDEN YAPILANMADA SEKIDIKA VE OZORNWAFOR'A YER YOK

Sezon başı yeniden yapılanmaya giderek genç futbolculara yönelen Galatasaray'da Fatih Terim, yabancı kuralını da hesaba katarak Sekidika ve Ozornwafor için "gönderilsin" talimatı verdiği öğrenildi. Scout ekibiyle fikir alışverişinde bulunan Terim'in yönetime bu iki isim için olumsuz rapor verdiği kaydedildi.

ES-ES'TE ESTİ, CİMBOM'DA SÖNDÜ: SEKIDIKA:

2019-2020 sezonunda Eskişehirspor'da gösterdiği performansla Fatih Terim'in dikkatini çeken Sekidika, 9 Ocak 2020 tarihinde Galatasaray'a katılmış fakat bir türlü istenen seviyeye gelememişti. Önce Konyaspor'a sonrasında ise Belçika takımlarından RSC Charleoi'ye kiralanan 25 yaşındaki futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple 30 Haziran 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

SEZON BAŞI ŞANSINI DEĞERLENDİREMEDİ

Sekidika, sezon başında Galatasaray'ın PSV Eindhoven'la UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur maçlarında 90'ar dakika forma giydi fakat etkisiz performansı sonrası teknik heyetten geçer not alamadı. Sekidika, sarı-kırmızılı kulüpte çıktığı 19 maçta 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

SCOUT EKİBİ NİJERYA'DAN BULDU: OZORNWAFOR

Temmuz 2019'da 200 bin euro bedelle Nijerya takımlarından Enyimba Aba takımından kadroya dâhil edilen Ozornwafor, geçen süre zarfında hayal kırıklığı oluşturan bir diğer isim oldu. 1.94'lük boyuyla Fatih Terim'in stopere alternatif olarak düşündüğü Ozornwafor, sarı-kırmızılı kulüpte beklenen çıkışı yakalayamadı. Geçen sezon İspanyol UD Almeria takımına kiralanan Nijeryalı futbolcu, Sekidika gibi sezon başı kampını Galatasaray'da geçirdi. 30 Haziran 2022'ye kadar sözleşmesi bulunan Ozornwafor'la Galatasaray sözleşme uzatmayacak.

OZORNWAFOR, SEKIDIKA KADAR ŞANSLI DEĞİLDİ

Büyük umutlarla Galatasaray'a transfer olan Ozornwafor, Fatih Terim'in güvenini bir türlü kazanamadı. 22 yaşındaki futbolcu sarı-kırmızılılarla sadece bir maça çıkarken o karşılaşmada da sadece 8 dakika süre alabildi.

FATİH TERİM'İ SİNİRLENDİREN GELİŞME

Sezon başında Galatasaray'dan kiralık olarak ayrılan Jesse Sekidika ve Valentine Ozornwafor, takımlarında hiç süre alamadı.

Bu durumun Fatih Terim'i oldukça sinirlendirdiği iddia edilirken, Galatasaray'ın artık kiralık oyuncular için sözleşmelerine özel maddeler ekleteceği haberleri basına yansımıştı.

BABEL, YEDLIN VE FEGHOULI...

Galatasaray'da ayrılıkları gündemde olan Babel, Yedlin ve Feghouli'nin geleceği ise belirsiz. Takımı gençleştirmek isteyen sarı-kırmızılı kulübün söz konusu üç ismin sözleşmesinden çıkarak hem maaş yükünü hafifletmek hem de yabancı kuralı için kontenjan açmanın peşinde.

Galatasaray'da Feghouli 2017 yazında, Babel 2019 yazında, Yedlin ise geçen sezonun devre arasında sarı-kırmızılı takıma transfer olmuştu.

ÜÇ İSMİN GALATASARAY KARİYERİ ŞÖYLE:

Sofiane Feghouli: 144 maç, 31 gol, 27 asist.

Ryan Babel: 73 maç, 13 gol, 7 asist.

DeAndre Yedlin: 23 maç, 1 gol, 1 asist.