Mustafa Muhammed, Salah'ın yolunda

Mısır basını, Galatasaray'da 4 maçta 4 gol atan Mustafa Muhammed'in Premier Lig'e gidebileceğini yazdı... Harika bir başlangıç yapan 23 yaşındaki forvet, Mısır'da manşetlerden inmiyor. Ülkenin şu andaki en büyük oyuncusu olan Liverpool'lu yıldız gibi Ada'da oynaması bekleniyor.

AKŞAM

Mısır basınından, "almasryalyoum" Mustafa Muhammed'in Galatasaray'daki olağanüstü performansını mercek altına aldı. Haberde, yıldız oyuncunun sağ bek olarak başladığı kariyerinde daha sonra forvet oynadığı ve attığı gollerle bu mevkide kalmayı başardığı hatırlatıldı. 8 yaşında futbola başlayan Muhammed, Dina Farms takımında ülkenin en iyi hocalarından eğitim aldı. Buradan da Zamalek'in alt yapısına geçiş yaptı.

5. FORVET OLABİLİRSİN!

2014'te Muhammed'den sağ bekte oynaması istendi. Takımda ancak 5. forvet olabileceği ve bu sebeple savunmanın sağında görev yapması söylendi. Muhammed bu karara üzüldü ama daha sonra forvet olarak çıktığı maçlarda attığı gollerle asıl mevkisini buldu. Dizinden geçirdiği sakatlık sonrasında geri dönüşünü de güçlü yaptı. Muhammed, "Amr Zaki'yi çok izlerdim. Onunla kıyaslanmak onur vericiydi." şeklinde konuşmuştu.

BUNDAN SONRA ÖNÜ AÇIK

Mısır basını, "Muhammed, yıllarca ülke dışına çıkması için Zamalek'ten anlayış bekledi. En sonunda hedefine ulaştı ve şu anda Galatasaray'da harika işler yapıyor. Bundan sonra da yolu açık. Liverpool'da oynayan Salah gibi bir gün o da Premier Lig'de forma giyecek. Artık Avrupa'da ve kısa sürede herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Formunu koruduğu sürece İngiltere'de çok kısa bir sürede boy gösterebilir." yorumunu yaptı.

REKORU ELE GEÇİRDİ

Galatasaray'la çıktığı 4 maçta da gol atan Muhammed, rekor kırdı. Mısırlı eski oyuncu Salih Selim, Avusturya'nın Grazer takımında ilk 3 maçta, 3 gol kaydetmişti.

ARKADAŞINI YAKTI

Muhammed, Zamalek'ten eski takım arkadaşı Ferjani Sassi'yle İstanbul'dan fotoğraf paylaştı. Zamalek, cezalı oyuncunun ülkesi Tunus'a tatile gittiğini açıklamıştı. Ancak İstanbul'da ortaya çıkınca taraftarlar tepki gösterdi.

FALCAO RIVER'A

Güney Amerika basını, River Plate'in sezon sonunda futbolcu satışı yapabilmesi halinde Galatasaray'dan Falcao'yu renklerine bağlayacağını yazdı. Oyuncu da River'ı istiyor.

ARTIK ZOR

Kolombiya basını, "Muhammed, 4 maç üst üste gol attı. Galatasaray, Falcao'suz oynamaya alıştı. Bundan sonra 11'e dönmesi zor. Milli takım için üzücü bir haber." yorumunu yaptı.