Mustafa Cengiz'den Fatih Terim için gündemi sarsacak sözler: Burada işi yok!

Süper Lig'de şampiyonluğu averajla ezeli rakibi Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray'da kulüp başkanı Mustafa Cengiz, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Cengiz, teknik direktör Fatih Terim'le ilgili gündemi sarsacak ifadeler kullanırken başkan adaylığıyla ilgili de sürpriz bir açıklama yaptı.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şöyle:

"Geçen sene olduğu gibi yine şampiyon olamadık. Bir golle şampiyon olamadık. İkinci defa kendi rekorumuzu egale ettik.

"GALATASARAY VEFALI MI, FEDAKAR MI, NANKÖR MÜ? BUNLAR TEST EDİLECEK"

Önümüzdeki seçimler test seçimidir. Benim seçildiğim seçimler de tepki seçimidir. Kuruldakilerin belki yarısı beni tanımıyordu. Seçilince bir söz verdim, 5 ay sonra şampiyon dahi olsak seçime gideceğim diye. Bizi tercih ettiler sağ olsunlar ve biz göreve devam ettik. Bu seçim, bir tercih seçimi olmayacak, bir test seçimi olacak. Galatasaray vefalı mı, Galatasaray fedakar mı, nankör mü? Bunlar test edilecek.

"BANA OY ATIN DEDİĞİM KİMSE YOK, PARASAL AÇIDAN DESTEK OLUN DEMİŞİMDİR"

Benim arayıp 'bana oy atın' dediğim insan yok. Destek olun demedim ancak parasal açıdan destek olun demişimdir. Abdurrahim Albayrak sağ olsun müthiş katkı yaptı. Biz Galatasaray için çalıştık. Geldiğimiz hafta UEFA ile karşılaştık. Önce tanışmak istediler.

"TERİM'E YANLIŞ AKTARMIŞLAR"

Sevgili Fatih Terim'e 'Bodrum'a, Amerika'ya giderken bize ödetiyor' diye bir şey demedim. Kendisine yanlış aktarmışlar. Kendisi de beni arayıp bunu sormadı.

Konuşulan her şeyi hocaya taşıyorlar ama yanlış taşıyorlar. Banda alın yahu, kaydedin konuştuklarımı öyle taşıyın. Bari doğru taşıyın.

"TERİM KENDİNİ BİZDEN ÜSTÜN GÖRÜYOR, BİZ BURADA EMANETÇİ GİBİYİZ"

Sayın hocanın üst başkan gibi bir konumu var sanırım. Kendini bizden üstün görüyor. Biz burada emanetçi gibi bir haldeyiz başkanlar olarak!

BELHANDA SÖZLERİ

İki futbolcumuz problemliydi. Birini ihraç ettik, yönetime hakaret ettiği için. Kötü oynadığı için ihraç etmedik. Taraftara kalsa bir an evvel gönderin diyorlardı. Aynı taraftarların bir bölümü 'Niye gönderdiniz?' dedi.

"UEFA'YA TARİHİNDE İLK KEZ BÖYLE BİR KARAR ALDIRDIK"

UEFA tarihinde ilk defa UEFA bir takıma ikinci defa men etmeyip ceza vererek yapılandırma anlaşması yaptı. 4 yıllık anlaşmayla Avrupa kupalarına katıldık. İki yılda yaklaşık 80 milyon euro gelir elde ettik. Yan gelirleriyle birlikte 100-120 milyon olabilir.

"TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLERİM"

Taraftarlardan özür dilerim. Her iki kupada başarılı olamadık. Ya orta saha yoktu ya forvet yoktu ya da defans yoktu. Tabii defans yok denen takım en az golü yedi. Forvet yokken en fazla golü attık.

İBRA EDİLMEME KONUSU

İbra edilmememiz beni üzmedi, bu siyasetti çünkü. Beni sevmeyenler iyi hazırlanmıştı, biz hazırlanmadık. Ama Denetleme Kurulu'nun ibra edilmemesi beni çok üzdü. Yazık, gerçekten yazık.

"ALLAH'INIZ DA MI YOK!"

Ben daha bugüne kadar üyelerden bir teşekkür bile duymadım. Ya sizin Allah'ınız da mı yok!

"TERİM DEDİ YA..."

Başkan olacaklar, ceplerini hazırlasınlar. Hoca (Fatih Terim) dedi ya 'Hazırlık olun' bunu kastetmedi tabii...

"HANIM DUYDU, BOZULDU"

Yalıkavak'ta bir yazlığımız var, mecbur sattık. Hanım onu duymuş, bozulmuş. 'Hani üstüme yapacaktın' dedi. 'Evlenme programında evlenseydik yapardım' dedim. Kendi şirketimize sattık tabii. Tarzan zor durumda değil yani.

"ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAYINCA..."

Sokağa çıkmak yasak, ben nasıl seçime gideyim? Sadece 3 aday liste vermişti, o yüzden erteleme yapmadım. İptal ettim ki yeni adaylar da girebilsin. Ben aday olmayacağımı açıklayınca 'oh' dediler ya, 'oh' dediler. Dertleri benimle çünkü. Beni adım tehlike olmuş.

"IŞIN ÇELEBİ SON ANDA LİSTE VERDİ, GİREMEYECEKTİ"

Sen niye iptal istemeyip, erteleme istiyorsun? Erteleme olursa ne olacak? Üç liste girecek. Öbürünün hiç hakkı yok. Işın Çelebi son anda liste verdi, giremeyecekti. Belki başka değerli arkadaşımız aday olacak. Beni mahkemeye verseler, niye iptal etmedin derler.

"CEYHUN GÜLSELAM BİZİ İCRAYA VERDİ"

Ceyhun Gülselam'ın parasını ödedik. Adam bizi icraya verdi, transfer tahtamız kapandı. Şok yaşadık! Vermez diyorduk, vermiş adam. Onlar da sıkışıyordur. Elmander'le Lorik Cana'ya para ödedik.

"KEŞKE TROLL HESAP ALSAYDIK"

Kendi başkanına küfür eden Galatasaray taraftarı, kulübü bir yere getiremez. Çoğu troll zaten, Galatasaraylı bile değiller. Onların düzeyine inmek istemiyorum. Beni savunan troll hesap yok hiç. Keşke alsaydık.

"BİZ GAZLA ÇALIŞIYORUZ, İSTEDİĞİMİZ TEK ŞEY MORAL"

Biz gazla çalışıyoruz. Bir tane bizim hakkımızda olumlu konuşan insan yok. Bu yazıktır. Bizim istediğimiz tek bir şey var, moral.

"TÜM DİVANI İHRAÇ ETMEM LAZIM AMA DOKUNMUYORUM"

Ben Divan'da şamar oğlanı gibi dayak yiyecek bir yönetim değilim. O yüzden Divan toplantılarına katılmıyorum. Hepsini ihraç etmem lazım aslında ama ortalık yıkılır diye dokunmuyorum.

"DİĞER KULÜPLER MAVAL OKUMASIN, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ GALATASARAY"

Sayısal olarak, itibar olarak, güç olarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu, spor kulübü Galatasaray'dır. Diğer kulüpler hiç maval okumasınlar.

GÜNEŞ PANELİ ATILIMI

Hiç bahseden var mı? Stadın çatısına güneş paneli kuruyoruz. 100 milyon TL'nin üzerinde katkı sağlayacak. İzinler tamamlandı. Nasıl mücadele ettik Allah bilir. İnşaasına başlanacak hemen. Dünyada iki, Avrupa'da birinci. 10 yıl sonra hepsi bize kalacak.

"UYGULAMAYI İNDİRİN, ÇOLUĞUN ÇOCUĞUN RIZKINI İSTEMİYORUM"

Galatasaray uygulaması beklediğimiz gibi değil ama yine de Türkiye'de 1 numarayız. 1 milyon 500 bin dolar ciroya ulaştık. 1/3'ü bizim, daha yükseği de bizim olacak. Bu uygulamayı indirsin taraftarlarımız. Çoluğun çocuğun rızkını istemiyorum, başkası isteyebilir.

"ATKI BİLE ALMIYORSUNUZ, GELİP BENİ ELEŞTİRİYORSUNUZ"

Kombine almanızı, bilet almanızı, loca almanızı bıraktım atkı bile almıyorsunuz atkı. Sonra gelip beni eleştiriyorsunuz.

"BİZE BECERİKSİZLER VE VASATLAR DİYORLAR"

Bize takılan isimler şunlar; beceriksizler ve vasatlar. Öyle diyorlar.

"BİR ŞAMPİYONLUĞU HOCA ALDI, BİZİMLE İLGİSİ YOK! PARALARI NİJERYA HÜKÜMETİ VERDİ"

Ünal Aysal'ın hakkını vereyim, çok başarılıydık. 28 kupa almıştık. Bizim dönemimizde ise 30 kupa alındı. Tabii birini Tudor'un takımıyla olduk, birini hoca yaptı bizimle ilgisi yok! Öyle diyorlar ya. Paraları Nijerya hükümeti verdi.

"YÖNETİMİMDEN BİRKAÇ İSİM ADAY OLURSA OLMAM, OLMAZLARSA BEN ADAY OLACAĞIM"

Aday olmayacağımı açıkladığım açıklamada 'Şu anki koşullar' diyerek 29 Mayıs'taki seçimi kastederek aday olmayacağım dedim. Şimdi geri vites yapıyor demesinler. Eğer yönetimimden birkaç isim aday olursa olmam. Onlar aday olmazsa ben aday olacağım.

"ABDURRAHİM BEY, KAAN BEY VE YUSUF BEY 'ADAY OLMAYACAĞIM' DEDİ"

Abdurrahim Bey'e, Kaan Bey'e ve Yusuf Bey'e teklif yaptım aday olmaları için. Üçü de hayır dedi. Onlar aday olursa ben rahat bir şekilde çekilirim.

"SEÇİM BÜYÜK OLASILIK İPTAL OLACAK"

Bu seçimin de iptal olması büyük ihtimal. Benim aldığım duyumlar o yönde.

"ADAYLARI YETERLİ GÖRMEZSEM YENİDEN ADAY OLABİLİRİM"

Galatasaray'ın mevcut başkan adaylarını yeterli görmezsem, Galatasaray taraftarından mutlak destek görürsem ve benim istediğim tarzda adaylar olmazsa yeniden aday olabilirim. Bakacağız duruma. Şunu da söyleyeyim troll hesaplara aldırmam.

ALİ KOÇ'A CEVAP

Ali Koç Bey açıkla ben de cevap vereyim. Açıkla lütfen. Bize nerede kıyak yapılmış? Yediğimiz cezalar ortada. Kıyağı görün. Bir de Ali Bey'e sorun, o ne kadar ceza yemiş. Devamlı hakaret ettiler federasyona. 1 kere sevk edilmişler mi?

Ali Koç ile ben de oğlum da görüşürüz. Evimde saatlerce oturup konuşmuşluğumuz var. Ali Bey futbol konuşmadığı zaman çok tatlı ve güzel bir insan.

"FATİH TERİM'LE DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Ben sevgili Fatih hoca ile devam etmeyi düşünmüyorum.

Ben ayın 1'i itibarıyla Fatih hoca ile devam etmeyi düşünmüyorum. Ayın 1'inde yasal olarak görev sürem doluyor. Devletin uzattığı dönemlerde, bir kişi bile kalsa yönetimde, görev devam ediyor. Kanun açık. Kayyum atanmıyor, bunu da öğrendik içimiz rahatladı.

"YAPMASINI BEKLEMEZDİM AMA YAPTI"

Basında haber çıkıyor, hocadan ben telefon beklerdim. Doğru mu diye sormasını. Hayır! O yargıç olarak kararını vermiş, basın sözcüsü olarak da çıkıp açıklamış. Albayrak'a haber vermiş, o da yalvarmış hocam yapma diye. Ben de yapmasını beklemezdim ama yaptı.

"FATİH TERİM'İN SÖZLERİ KARŞISINDA ŞOK OLDUK!"

Fatih Terim beni buz gibi yaptı. Yusuf yerinden fırladı, benim gözlerim fal taşı gibi açıldı. İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar dedi. Beni ve yönetimi esas etti.

"FATİH TERİM O AN İSTİFA ETMELİYDİ"

Neden Fatih Terim ile sözleşme uzatmıyorum? Biz düşman değil miyiz? Düşmanmışız ya... O anda, hemen o anda Fatih Terim istifa etmeliydi, ona istifa etmek yakışırdı.

"PARA İSTENİYOR BİZDEN. ANLATIRSAM YER YERİNDEN OYNAR"

'Şunu al' diyor. Ver parayı! Sözleşme uzatma çabaları... Ver parayı! Para isteniyor bizden. Ben bunları anlatmak istemiyorum. Anlatırsam yer yerinden oynar.

"SENİ TEBRİK EDİYORUM HOCAM, ESERİNLE ÖVÜNEBİLİRSİN"

Düşmanlarını duman ettin sevgili hocam, seni tebrik ediyorum. Yaptıkların netice veriyor, eserinle övünebilirsin. Şimdi kemoterapiye tekrar başlıyorum. Niye yapıyorsun be hocam? Bir kere geçmiş olsun demedin. 'Onun için oynayacağız' dedin. 8 kere yenildik. 'Benim için oynamasınlar' dedim.

"BİZ VARKEN TERİM'İN BURADA İŞİ YOK"

Biz varken Fatih Terim'in burada işi yok! Diyor ki Terim büyüktür Galatasaray. Genel kurul seçti bizi. Ey Fatih Terim sen de bize hakaret ediyorsun!

"ADAYLARIN YERİNDE OLSA TERİM'E 'SEN KİMSİN?' DERİM"

Ben o adayların yerinde olsam, 'Sen kimsin?' derim. Tam tersine bütün adaylar yazılı bildiriyle tüm yetkilerin Terim'e verilmesini istiyor. Çok güzel. Terim'e verdik. Nereye gitti o kefaletler? Alacak mısınız?

"TERİM BAŞKANLARA AYAR ÇEKİYOR"

Fatih Terim onursal başkan gibi konuşuyor. Gelecek başkanlara ayar çekiyor, 'Paranız varsa gelin' diyor. Ben olsam o 4 adayın yerinde, 'Sen kimsin bize ayar çekiyorsun' derim!

"TEK ŞARTIM VAR; ÖZÜR DİLERSE KONUŞURUZ"

Ben Fatih Terim'in yanında değilim. Galatasaray'a çok büyük hizmetler etti. Kupalarda en önemli etkendir ama asla tek değildir. Ben olduğum sürece asla sözleşme uzatmam. Tek şartım var, çıkıp özür diler o zaman konuşuruz. İnanırsam tabii...

"SENİN BAŞKA YETKİN YOK!"

Sen bizi sadece Genel Kurul'a havale edersin. Senin başka yetkin yok!

TERİM'İN YERİNE TEKNİK DİREKTÖR BAKILIYOR MU?

Bütün çalışmalar devam ediyor. Abdurrahim Bey her gün Florya'da. Hiçbir sorun yok. Taraftarlar bize güvensin ve Galatasaray'ı tutmaya devam etsinler. Kırmızı çizgimiz Galatasaray'dır, kişiler değil."