Mustafa Cengiz ve ekibinden ihraç talebiyle ilgili açıklama geliyor

Mustafa Cengiz ve eski yönetimi, Disiplin Kurulu'na sevk edilmeleriyle ilgili konuşacak.

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz, yönetimiyle birlikte ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmeleri ile alakalı sessizliğini bozacak.

Mustafa Cengiz, görev yaptığı Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, Dilek Kutlu ve Ömer Cansever ile birlikte çarşamba saat 15.00'te Beykoz Acarkent'teki evinin bahçesinde basın açıklaması yapacak.

NELER YAŞANMIŞTI?

Kulüp üyeleri, 29 Mayıs'taki seçimi 5 Mayıs'ta iptal eden dönemin başkanı Cengiz ile iptal kararında imzası bulunan Abdurrahim Albayrak ve yöneticilerin, tüzüğün 109/2 maddesi gereği üyelikten çıkarılması yönünde dilekçe sunmuştu. Tüzükte, "Seçimlerin düzenli ve sağlıklı bir biçimde ve dürüstlük ilkesine uygun yapılmasını engelleyici söylem veya eylem veya davranışlarda bulunmak" ifadesi yer alıyor.

ELMAS YÖNETİMİ SÜRECE KARIŞMIYOR

İhraç sürecinde top Galatasaray Disiplin Kurulu'nda. Eski başkanlardan Alp Yalman'ın başında olduğu Disiplin Kurulu'ndaki bazı üyeler; görevi kötüye kullandıklarını düşündükleri Cengiz ve kurmaylarının ihraç edilmesini istedi.

Ekip arkadaşlarından farklı düşünen Yalman'ın ise, "Başkan ihraç etmek Galatasaray'a yakışmaz" dediği öğrenildi. Yönetimin sürece dahil olmadığı ve Disiplin Kurulu'nun vereceği karara göre Cengiz ve yöneticilerin durumunun belli olacağı kaydedildi.

(Sabah)