Mustafa Cengiz: 'Takımı Ankara deplasmanındaki güzel zeminde de gördük'

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, stat çatısına yapılacak GES'in anlaşması için düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, EnerjiSA ile yapılan Güneş Enerjisi Santrali projesinin basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cengiz, zemin eleştirileri üzerine bir özeleştiri yaparken, ayrıca bozuk zeminden şikayetçi olan teknik direktör Fatih Terim'e de üstü kapalı olarak Ankaragücü mağlubiyetinin hesabını sordu.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:

Zemin özellikle teknik takımlar için çok önemli. Biz isteriz ki halı gibi zeminde oynayalım. Biz stadın zeminini en iyi tutan takımız diyebilirim. Ama insanlar çok çabuk unutuyor. Geçenlerde yağan kar ve yağmuru herkes hatırlıyordur umarım... Biz baraj doluluk oranları olarak yağmur ve kar için sevindik ama zemin üzüldü. Zemin üzerindeki örtüyü erken açtık. TFF'den gelecek bir cezadan endişe ettik. Keşke ceza pahasına açmasaydık.

Burada bir ihmal var, itiraf ediyorum. Korona zamanı düzeltebilirdik. Hocamız zemin hakkında eleştirede bulunuyor ama biz çamur gibi zeminde Kasımpaşa'yı yenmedik mi? Sonra gittik halı gibi zeminde Ankaragücü'ne yenildik.

Rakip yöneticiler hakem hatalarını konuşuyor, milletvekili göndermesi yapıyor. Ben o acizliğe düşmek istemiyorum. Hakem diye buradan eleştiride bulunmak istemiyorum. Rakip kulüplerle Kulüpler Birliği'nde 'kardeş kardeş' oturuyoruz, bakıyorum o sırada bizim aleyhimize açıklama yayımlamışlar. Şaşıp kalıyorum. Biz hakemleri etkilemek için açıklama yapmayız, kendi camiamıza şirin gözükmek için popülist sözler söylemekten imtina ederiz. Rakiplerimizin yaptığı bu açıklamaları eziklik duygusuna, çaresizliğe veriyorum.

Kimse hakemlerden memnun değil. Ancak TFF bizim TFF'miz, hakemler bizim hakemimiz. Bütün kulüpler el birliğiyle hakemlere moral vermeliyiz. Eğer onların özgüveni yerinde olursa, hatalar en aza inecektir.

(Boyd'un açıklaması) Kötü niyetli düşünmüyoruz. Biz bu tip tartışmalara girmeyiz. Kişinin söylediği söz, onu bağlar. Hoşumuza gitmese de muhatap almayız.

Yabancı hakem konusunda karar verici olan TFF'dir. Aktif olarak 40'a yakın hakemimiz olduğunu söyledi federasyon, bunun bile yetersiz olduğunu söylediler. Üstelik koronavirüs var. Eğer ihtiyaç olursa yabancı hakem gelebilir tabii ki. Bunu tehdit yapmamak gerek. Eğer hakem yetersizliğinden dolayı çok sıkışıyorsa TFF, yabancı hakem getirebilir ama biz böyle bir istekte bulunmuyoruz. Karar verici mercii Türkiye Futbol Federasyonu'dur.

Başkan adaylarının hepsi iyidir tabii ki. Beni tatmin eden bir başkan adayı olursa, onun lehine çekilirim demiştim. Mesela adam gelmiş 500 milyon TL para koyuyor cebinden, ben neden çekilmeyeyim? Çekilirim o zaman. Çünkü mali durumumuz risk altında.