Mustafa Cengiz: 'Madeni görmedi mi?'

Cengiz: Özbek bir kere Kemerburgaz arazisine baktı mı? Maden var orada! Kulübe haciz de yolladı!..

AKŞAM

G.SARAY Başkanı Mustafa Cengiz, Divan’da, “Dursun Özbek, Riva ve Florya sürecini bizim doğru yönetmediğimizi söylüyor. Kendileri Florya’yı verirken Kemerburgaz arazisine bir kere baktı mı? 40 metre kot farkını geçtim, mandıra ve madeni görmedi mi? Maden sahibi şu anda yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bakanla konuştuk ve ‘Şu an Florya’dan çıkamıyoruz’ dedik. Sözleşmeyi sadece Riva üzerinden revize edelim dedik. Sözlü mutabakata vardık” dedi.

FAİZ BORCUNU ÖDEMEYİZ

Mustafa Cengiz: “Özbek diyor ki; ‘Mecidiyeköy’de otelin yanından geçerken utanıyorum.’ Ben de utanıyorum. Demişti ki, ‘Oteli 2 yılda bitireceğim. Yıllık 5 milyon dolar taahhüt ediyorum.’ 2017’de bitmeliydi. Ben bu parayı istiyorum. Ödeme emri yolladı. Yetmedi haciz yolladı. ‘Ortağım yaptı’ dedi. Ortağı avukatı çıktı. Kendi otellerinde konaklamayı kulübe faturalıyor. 1.5 milyon borç faizle 5.5 olmuş! Faiz ödemeyiz” dedi.

Paramı ödemediler

DİVAN toplantısında konuşan Dursun Özbek, “Dursun Özbek kulübü soyup soğana çevirdi diyorlar, el insaf! Sayın başkan bana olan borcun ödeneceğini söyledi ama aradan 8-9 ay geçti, hala ödenmedi. Dursun Özbek kulübe haciz gönderdi dediler, bu haberi yapan da Başkan Mustafa Cengiz’in memleketlisi bir gazeteci!” dedi.