Mustafa Cengiz ''Kendisini transfer etmedik, sadece yuvada kalması için ikna ettik''

Galatasaray, 34 yaşındaki Hollandalı futbolcu Ryan Donk ile 1 yıllık sözleşme yeniledi. Düzenlenen imza töreninde konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Ne mutluyuz ki Donk bizimle devam ediyor. Donk'u biz çok seviyoruz. 3 sezondur joker gibi. Savaşçı karaktere sahip, her görevi kabul etti'' dedi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda gerçekleşen düzenlenen imza törenine Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay katıldı.

İmzanın ardından üç isim GS TV'ye açıklamalarda bulundu.

Donk’un savaşçı bir karaktere sahip olduğunu belirten Başkan Cengiz, “Ne mutluyuz ki Donk bizimle devam ediyor. Donk’u biz çok seviyoruz. 3 sezondur joker gibi. Savaşçı karaktere sahip, her görevi kabul etti. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. %15 indirim talebimizi ilk imzalayanlardan biri Donk, hiç gözünü kırpmadan imzaladı. Maddiyata önem vermediğini, Galatasaray’a kalpten de bağlı olduğunu kanıtladı. O bir profesyonel. Bunu genelde yabancılar hiç yapmıyor. Kendisine ben bu bağlamda da önderlik gösterdiği için teşekkür ediyorum. Donk’un Galatasaray’a yine bir joker gibi, savaşçı karakteriyle çok büyük hizmetler vereceğine inanıyorum. Kendisini transfer etmedik, sadece yuvada kalması için ikna ettik.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Ryan Donk ile 'devam' dedi

İkinci Başkan Albayrak ise, “Donk beni hiç üzmeyen futbolculardan bir tanesi. Galatasaray ailesinin bir ferdi olarak kendisini görüyorum. İnşallah futbol hayatından sonra da Galatasaray ailesinde kalmaya devam eder. Bu anlaşmanın hem Donk’a hem de Galatasaray camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Donk’a tekrar bize yapmış olduğu bu yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ryan Donk: “Takımda olmaktan dolayı çok mutluyum"

Donk’un kalpten Galatasaraylı olduğunu dile getiren Başkan Yardımcısı Günay ise sözlerini şöyle sürdürdü:

Donk bizim için artık yabancı bir futbolcu değil, yerli bir futbolcu gibi. Kalpten Galatasaraylı. Taraftarımız da kendisini çok seviyor. Yeniden birlikte olmaktan çok mutluyuz. Galatasaray’a canı gönülden hizmet edeceğine inancımız tam.