Muslera: Fiziğim elverdiğince oynayacağım

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, gündeme ve kendisine dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Fernando Muslera'nın açıklamaları...

Galatasaray'ın deneyimli file bekçisi Fernando Muslera, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

HİÇBİRİNİ SEÇEMEM

"2011'de geldiğimde şampiyonluklar için geldiğimi söyledim. 15 tane kupa oldu. Seçemem hiçbirini. Bir sürü zorlukla mücadele ediyorsunuz. İyi anlarınız, kötü anlarınız oluyor. Hepsini birlikte seçmem gerektiğini düşünüyorum."

"TAKIM ÇOK GÜÇLENDİ"

"Erden Bey ve Dursun Bey çok büyük değişiklik getirdi. Takım çok güçlendi. Yurt dışında da hedeflerimiz var. İsmi dünyada tanınmış bir kulübüz. Bunu sürekli göstermemiz gerekiyor. Geçen sene de çok önemli transferler yapıldı. Bu sene de yapılacak. Hem saha içinde hem de saha dışında bize çok şey katacaklarına inanıyorum"

TORREIRA VE ICARDI

"Lucas ile milli takımdan da arkadaşız. Eskiden gelen bir arkadaşlığımız vardı. Mauro da komşu ülkemizden. Çok büyük bir oyuncu, çok büyük bir karakter. Onun geleceği ile ilgili haberler de var. Tekrar burada arkadaşlığımızı sürdüreceğiz"

"TEKLİFLERİ BİLMİYORUM"

"Galatasaray tarihi olan ve çok köklü bir kulüp. Bazı teklifleri bilmiyorum. Her zaman burada kalmak istedim. Benim karakterim de bu şekilde, en yüksek seviyede her zaman mücadele etmek istiyorum. Menajerim de bunu bildiği için böyle bir karar almış. Varsa da bana söylemediler teklifleri, bilmiyorum."

LUCAS TORREIRA TRANSFERİ

"Kulüp baştan aşağıya değişti. Kulübün ne kadar köklü olduğundan bahsettim. Yeni bir başkan geldi, yeni bir hoca geldi. Onu burada ne kadar istediklerini anlattım. Şehri anlattım, daha sonra Süper Lig'i anlattım. Ailesiyle birlikte konuştular ve buraya gelmesine karar verdiler. Şu anda çok mutlu. Saha içinde ve dışında bunu gösteriyor."

"ÇOK ÇALIŞKAN BİR İNSANIM"

"Ben çok çalışkan bir insanım. Yedek kalma gibi şeyler başıma geldi ama çok fazla çalıştım. Ekstra antrenmanlar zaman içinde meyvelerini vermeye başladı. Okan'ın söylediğinden çok mutlu oldum. (Muslera ile çalışmak şans, rekabet etmek şanssızlık) Maalesef bir kaleci oynuyor. Rekabetçi bir insanım. Bu forma sonsuza kadar benim olsun diye uğraşacağım"

"BİRÇOK İYİ KALECİ VAR"

"Okan devam eder diye düşünüyordum. Yaşından dolayı daha fazla beklemedi, onu anlıyorum. Birçok iyi kaleci var Türkiye'de, Günay da bunlardan birisi. Birisini diğerinden ayıramam. Altyapıda da çok iyi kalecilerimiz var. Berk, Jankat, Batuhan var. Onlar da çok iyi kaleciler. Hep birlikte bu forma için mücadele ediyoruz şu anda."

"YAŞADIĞI SAKATLIKLAR"

"Çok kötü oluyor gerçekten. 37 yaşındayım, son 2-3 yılda üst üste sakatlıklar yaşadım. Bunlar çok büyük sakatlıklar. Her seferinde güçlü bir şekilde dönmeye çalışıyorum. Ailem çok destek oluyor. Herkes bana yardımcı olmaya çalışıyor. Mental olarak güçlü olmak gerekiyor. Hızlı bir şekilde geri dönüyorum."

GELECEĞİ

"Planım yok. Fizik olarak çok iyiyim. Fiziğim elverdiğince devam etmek istiyorum. Galatasaray'la 1 yıllık sözleşmem var. Ben kendime dikkat etmeye çalışıyorum. Zaman geçtikçe göreceğiz."

"FİZİĞİM ELVERDİĞİNCE OYNAYACAĞIM"

"Zor dediğim gibi ne zaman bıracağımı düşünmek. Fiziğim elverdiğinde devam etmeye çalışacağım. Gelecekte neler olacağını göreceğiz."

"UMARIM ÖNEMLİ İSİMLER GELİR"

"Çok büyük isimler Türkiye'ye gelsin istiyorum. Icardi mesela çok büyük bir isim. İyi isimler geldiği zaman, lig dünya çapında tanınacak. O yüzden ben çok mutlu oluyorum. Umarım tüm takımlara önemli isimler gelir"

ARDA GÜLER

"Çok gurur duydum ben. Bu yaşında Real Madrid'e gitmesi çalışmasıyla da ilgili. Sahada izlemeyi de seviyorum. Kulübü ve kendisi adına da mutlu oldum. Aynı zamanda kendi yaşındaki çocuklara örnek"

EN MUTLU VE ZOR ANLARI

"Galatasaray kariyerinde en çok mutlu olduğun an"

Fernando Muslera: "İlk şampiyonluk"

"En çok üzüldüğü an"

Fernando Muslera: "Aslında çok zor zamanlar olabilir. Bir önceki sezon diyebilirim. 2021-2022 sezonu."