Murat Kaptan: ''Ülkemizin kızlarına ilham vermek istedim''

Projenin mimarı Murat kaptan, “Kızımın doğum gününde ona verebileceğim en güzel hediyenin bu proje olacağını düşündüm. Hem kendi kızıma hem bu ülkenin kızlarına isterlerse yapamayacakları hiçbir şeyin olmadığını gösterdik, onlara ilham verdik” dedi.

AKŞAM Özel Röportaj

Tolga Özkan

Gelecek İçin Yelken Açıyoruz ekibinin kaptanı Murat Tan'ı, iklim değişikliklerine dikkat çekmek için Karadeniz'den Ege'ye binlerce mil yol katetmesiyle hatırlıyoruz. Murat Kaptan bu kez hiç deniz görmemiş, hiç yelken sporu yapmamış kızları Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları için İstanbul'da topladı.

Bu sosyal sorumluluk projesinden büyük bir gururla bahseden Murat kaptan şunları söyledi: "Kızımın doğum gününde ona verebileceğim en güzel hediyenin bu proje olacağını düşündüm. Hem kendi kızıma hem bu ülkenin kızlarına isterlerse yapamayacakları hiç bir şeyin olmadığını gösterdik, onlara ilham verdik. Bu tip projelerde ilk amacımız hiç bir zaman kupa kazanmak olmadı. Her attığımız adımda bu ülke için bir farkındalık yaratmak ilk amacımız. Cumhuriyet'in 100. yılında daha büyük bir projeye imza atmak istiyoruz. Cumhuriyet'in 100. yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları'nda 100 kızımızın hayatlarına dokunmak istiyoruz. Gerek onlarla yarışarak gerekse eğitimlerine katkıda bulunarak.