Muhteşem bir dönüş yapan Falcao'nun sırrı belli oldu

Sakatlığı sonrasında bir süre görev almadan yedek kulübesinde yer alan, ancak Sivas ve Kayseri maçlarındaki golleriyle muhteşem bir dönüş yapan Radamel Falcao'nun sırrı belli oldu.

Milliyet'in haberine göre; Yüksek maliyeti ve sakatlıkları ile sürekli gündem olan, devre arasında ABD'ye gitmesi beklenen ve istenen Kolombiyalı forvetin, Galatasaray'da kalmak istemesindeki gerçek hedefin 2022 Dünya Kupası olduğu ifade edildi.

35 yaşındaki forvetin, Kolombiya ile birlikte bu şampiyonaya katılarak final yapmayı amaçladığı dile getirildi. Falcao'nun bu nedenle "emeklilik" yaşama niyeti yok.

Tecrübeli golcünün bir diğer motivasyon kaynağı ise Galatasaray'a borcunu ödeme isteği... Taraftarın sevgisi ve kulübün fedakârlığı nedeniyle Falcao'nun sarı-kırmızılılara borcunu ödemek için çok istekli olduğu dile getirildi.

Radamel Falcao'nun müthiş dönüşünde kendisinin profesyonel yaklaşımı kadar, teknik direktör Fatih Terim'in de rolü çok büyük oldu.

Kolombiyalı, yüzde 100 hazır olmadan sahaya sürülmedi. İyileşmesine rağmen haftalarca kadroya bile alınmadı. Terim, "Ne zaman tam olarak kendini hazır hissedersen o zaman oynarsın" diyerek, futbolcusunun üzerindeki baskıyı azalttı.

Galatasaray'ın golcülerinden Radamel Falcao 1986 doğumlu, Mustafa Muhammed ise 1997'li... Muhammed'den 11 yaş büyük olan Falcao'nun Mısırlı oyuncuya deneyimlerini aktarması büyük takdir görüyor. Mustafa'nın da öğrenmeye ve kendini geliştirmeye çok hevesli olduğu belirtiliyor.

Yoğun bir çalışma dönemi geçiren, sabahları güne fitness ile başlayıp antrenmanları kaçırmayan Kolombiyalı golcü böylece ligin final periyoduna hazır olarak girdi.