Muhammed Salah'tan Lionel Messi'nin kazandığı Ballon d'Or'la ilgili itiraf: Şaşkınım çünkü...

Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, 2021 Ballon d'Or oylama sonucunun kendisini şoke ettiğini ve bu kadar düşük bir sırada olmayı kimsenin beklemediğini söyledi.

Bu sezon Liverpool formasıyla müthiş bir performans ortaya koyan Muhammed Salah, 2021 Ballon d'Or oylamasının kendisinde şoke etkisi yaratığını açıkladı.

Mısır TV ve DMC'ye konuşan Mohamed Salah, "Ballon d'Or oylamasında daha iyi performans gösterememek beni şok etti, ancak söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Dünyada kimse 7. olacağımı beklemiyordu ama olan buydu." dedi.

Mısırlı yıldız, FIFA Yılın 11'ine girememesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

Komplo teorileri kurmuyorum ama yanlış seçimler olabilir ve futbolun popüler olmadığı birçok ülke var. "Bilmiyorum. Seçimler neye göre yapılıyor? Ama ben komplo teorilerine inanmıyorum. Özellikle FIFA seçimlerinde bana karşı kişisel bir şey olduğu hissine kapılmıyorum, ancak gerçek bu.

"BUGÜN ÖLSEYDİM..."

Kariyeri boyunca birçok başarıya imza attığını altını çizen Salah, "İnsanların bana yönelik olumlu yorumları hakkında ne hissettiğimi anlatacak kelime bulamıyorum. Bugün ölseydim, elde etmek istediğim birçok şeyi başarmış olacağım." ifadelerini kullandı.

BU SEZON 27 GOL VE 10 ASİST

29 yaşındaki Mısırlı yıldız, bu sezon İngiltere Premier Lig'de attığı 19 gol ve yaptığı 10 asistle iki alanda da zirvede bulunuyor. Mısırlı yıldız, bu sezon Liverpool formasıyla tüm kulvarlarda ise çıktığı 32 maçta 27 gol attı ve 10 asist kaydetti.

Ballon d'Or'da 30 kişilik kısa listenin belirlenmesinin ardından çeşitli ülkeleri temsil eden gazeteciler bir araya gelerek oy veriyor ve kazananı belirliyor.

Bu yıl ödülün sahibi Lionel Messi olurken Muhammed Salah oylamada 7. sırada yer almıştı.