Mourinho'ya minnettarım

Batı Avrupa futboluna o dönem Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Manchester United ile adım atan Fred: “Jose Mourinho beni ManU'ya çağırdığında reddedemedim. Ondan bahsetmeme gerek yok, ona çok minnettarım.”

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizden Fenerbahçe'nin, İngiliz devi Manchester United'ı konuk edeceği karşılaşma; Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü Jose Mourinho ve orta sahanın şefi Fred için ayrı bir öneme sahip... İkili, eskiden çalıştıkları Premier Lig ekibiyle yeniden karşı karşıya gelecek... Sambacı Fred için ise ManU'nun yeri daha da farklı... Avrupa futboluna 2013-14'te Ukrayna ekibi Shakhtar'a yaptığı transferle adım atan ve Batı Avrupa'nın yolunu da 2018-19'da dönemin teknik direktörü Jose Mourinho'nun daveti üzerine Manchester United'a giderek yapan Fred, o günlere ilişkin konuştu.

GELEN TEKLİFİ REDDEDEMEZDİM

UEFA TV'ye samimi itiraflarda bulunan Sambacı'nın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde: "Mourinho'nun kalitesinden bahsetmeme gerek yok, herkes onu ve kazandığı şampiyonlukları biliyor. Harika bir teknik direktör ve ona çok minnettarım. Beni Manchester United'a getiren kilit insanlardandı. Shakhtar'dayken beni aradı ve United'a istediğini söyledi. Jose Mourinho'nun beni aramasından sonra bu teklifi reddedemeyeceğimi anladım. Şimdi F.Bahçe'deyim ve burada yeniden birlikteyiz. Onunla çalışmaktan çok mutluyum.

TÜRKİYE FARKLI, HARİKA BİR ÜLKE

ManU'daki oyuncu arkadaşlarımla görüşmeye ve onları cesaretlendirmeye devam ediyorum. Kulübü sıkı takip ediyorum ama önümüzdeki maçı umarım Fenerbahçe kazanır. Manchester United'dan ayrılıp buraya gelmek büyük bir değişiklikti ama çok mutluyum. Yaşanması farklı ve harika bir ülke. Adaptasyon sürecinde eşim Monique Salum hamile kaldı, oğlum da burada doğdu. Dolayısıyla oğlum da bir Türk. Takımın en tecrübelilerindenim, kaptan değilim ama öyle olduğumu hissediyorum."