HABER MERKEZİ
Trendyol 1. Lig'in son haftasında MKE Ankaragücü, Amed SK ile karşılaştı. Ankaragücü maçı 2-0 kazansa da bu galibiyet yetmedi ve küme düştü. Başkent ekibi, ikili averaj sonrasında Manisa FK ve Pendikspor'un gerisinde kaldığı için küme düştü.
Ankaragücü'ne 45+2. dakikada Dalcio ve 78. dakikada Miraç Şimşek kaydetti. Başkent ekibinde Görkem Cihan, 56. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Geçen sezon Süper Lig'e veda eden Ankaragücü son hafta kazanmasına rağmen kümede kalmayı başaramadı. Manisa FK, Ümraniyespor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti ve puanını 48 yaparak ikili averajda Ankaragücü'nü geçti. Pendikspor, Bandırmaspor'a 2-1 kaybetti ama 48 puanda olmalarına rağmen Ankaragücü'nü geçen bir diğer takım olarak ligde kaldılar.
Öte yandan 57 punda kalan Amed SK, play-off hedefine ulaşamadı.
Son olarak 2016-2017 sezonunda 2. Lig'de mücadele eden Ankaragücü, gelecek sezon yeniden 1. Lig'e çıkmak için mücadele edecek.