Milli voleybolcunun evi sular altında

Bosna Hersek'i sular altında bırakan sel felaketi, Hırvat asıllı milli voleybolcu Tomislav Coskovic'i de etkiledi.

Türkiye'de ilk olarak Fenerbahçe'de forma giyen ve iki yıl önce Türk vatandaşlığına geçen voleybolcunun, Bosna'daki evi sular altında kaldı. Haberi alır almaz ailesinin yanına giden Coskovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak evleri ve arsalarının büyük hasar gördüğünü söyledi.

Sel felaketi sırasında annesi, babası, kardeşinin eşi ve çocuklarının evde bulunduğunu belirten Coskovic, "Ailem hasar görmeden bölgeyi terk etmeyi başarmış. Herkesin durumu iyi. Evimizin neredeyse tamamı su altında. Hasar tespiti yapmaya çalışıyoruz. Elimizden ne gelecek bilmiyorum ama kurtarabildiğimiz kadarını kurtarmaya çalışacağız" diye konuştu.

Sporcunun menajeri Hakan Hanikoğlu ise Coskovic'in, üzücü haberi milli takım kampında aldığını belirterek, sporcunun milli takım kampından izinli ayrıldığını söyledi.

"Tomislav'ın eşi ve çocukları Hırvatistan'da yaşıyor. Olaydan sonra anne ve babasını da Hırvatistan'daki evine götürdü" diyen Hanikoğlu, milli sporcunun, bu üzücü olay nedeniyle, Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri 1. turnuvasında mücadele eden A Milli Erkek Takımı'na katılamadığını ifade etti.

Hanikoğlu, Coskovic'in dönüş tarihinin henüz belli olmadığını sözlerine ekledi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna, iki günlük yoğun yağışın ardından 17 Mayıs'ta sele teslim olmuştu. Can ve mal kaybına neden olan sel felaketinin ardından bölgedeki çalışmalar devam ediyor.