Milli Takımımızın EURO 2020'de tur atlama olasılığı arttı! İşte yeni ihtimaller...

EURO 2020'de pazar günü ‘en iyi üçüncüler' kotası alabilmek için İsviçre karşısına çıkacak olan A Milli Takımımızı sevindiren haber. Hırvatistan-Çekya maçının 1-1 berabere bitmesiyle Millilerimizin bir üst tur umutları artarken. Şimdi tüm gözler Hırvatistan-İskoçya maçına çevrildi. İşte tüm olasılıklar…

EURO 2020'de ilk 2 maçını kaybeden A Milli Takımımız, gruptan çıkmayı mucizelere bıraktı. İsviçre karşısına en iyi üçüncülük kotası alabilmek için çıkacak olan millilere D grubundan iyi haber geldi. İşte yeni olasılıklar...

D Grubu ikinci maçları berabere bitti. İngiltere ile İskoçya golsüz berabere kalırken, Hırvatistan ile Çekya 1-1 eşitlikle sahadan ayrıldı. Son maçlar öncesinde puan durumu şöyle:

1.Çekya 4 puan +2

2.İngiltere 4 puan +1

3.Hırvatistan 1 puan -1

4.İskoçya 1 puan -2

Son maçlar: Çekya-İngiltere, Hırvatistan-İskoçya

ŞİMDİ GÖZLER HIRVATİSTAN-İSKOÇYA MAÇINDA

A Milli Takım, son hafta maçında İsviçre karşısında kazanıp puanını 3 yaparsa ve Hırvatistan ile İskoçya berabere kalırsa her iki takım da 2'şer puanda kalacağı için Bizim Çocuklar, puan farkıyla bir rakibini devre dışı bırakabilir.

A Milli Takım için en önemli gruplardan biri de B Grubu.

1.Belçika 6 puan +4

2.Finlandiya 3 puan 0

3.Rusya 3 puan -2

4.Danimarka 0 puan -2

Son maçlar: Finlandiya-Belçika, Rusya-Danimarka

1-Danimarka son maçında Rusya karşısında galip gelir ve Finlandiya takımı da güçlü Belçika'ya kaybederse üç takım da grubunu 3'er puanla bitirecek. Bu durumda Rusya'nın -3 ya da daha kötü averajla bitirme durumu var. Eğer Belçika, Finlandiya karşısında 4 farklı galip gelirse aynı zamanda Danimarka da Rusya'ya en az 2 fark atarsa A Milli Takım'ın galibiyeti son 16'yı getirme ihtimalini arttıracak.

2-Rusya eğer Danimarka'dan puan alırsa bu kez Belçika'nın 4 farklı galibiyeti puanları ve averajları eşitleme şansını verecek.

GALLER'İN 2. GOLÜ İŞİMİZİ ZORLAŞTIRDI

A Milli Takım'ın İtalya maçında 3-0 kaybetmesi, Galler maçında da son anlarda yediği golle farkı açılması averaj hesaplarında işi zora soktu. D Grubu'ndaki ihtimal gibi diğer gruplardan da puan üzerinde avantaj yakalama ihtiyacı ya da farklı galibiyet alabilmek önem kazandı.

ALMANYA-MACARİSTAN MAÇI BERABERE BİTERSE...

E - F Gruplarında ikinci maçlar 19 Haziran Cumartesi oynanacak. E Grubu'nda İspanya-Polonya maçı oynanacak ayrıca F Grubu'nda Macaristan-Fransa, Portekiz-Almanya mücadeleleri var.

Portekiz, Almanya karşısında yenilmezse ve Fransa, Macaristan'ı yenerse son hafta oynanacak Almanya-Macaristan maçı A Milli Takım çok önemli bir maç olabilir...Bu maçın berabere bitmesi tıpkı D Grubu gibi puan farkı ile üstünlük şansı yaratabilir

Gruplarda puan eşitliği halinde nelere bakılacak?

-Takımlar arasındaki gol averajı

-Takımlar arasında atılan gol sayısı

-Gruptaki gol averajı

-Grupta atılan gol sayısı

-Fair-Play puanı

-Elemeler genel sıralama

EN İYİ ÜÇÜNCÜLÜK NASIL BELİRLENİYOR?

-En çok puan toplayana

-Gol averajına

-Atılan gol sayısına

-Fair-Play puanına

-Elemeler genel sıralama (Not: En iyi 4 grup üçüncüsü bir üst tura çıkacak.)