Milli Takım’ı ben çalıştırırım

Kenan KARCI
kenan.karci@aksam.com.tr

Geleneksel Milliyet ‘Yılın Sporcusu’ ödül töreni yine spor camiasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Ali Şen, İstanbul’a dönen Aziz Yıldırım’ı karşılamak yerine ödül törenini tercih etmişti. Kapıda karşılaştık, “Bodrum’da sakin bir yaşantım var. İstanbul trafiği beni yordu” diye yakındı. 

Ev sahibi TFF Başkanı Yıldırım Demirören misafirleriyle tek tek ilgilendi. Hepsini karşılayıp, hal-hatır sordu. Son yaşanan yıpratıcı gelişmelere rağmen sakindi, “Yıkılmadım, ayaktayım” mesajı verdi. Basın Sözcüsü Mete Düren de durumu, “Doktor soğukkanlılığı” diye özetledi. 
Gecenin en şık isimlerinden biri Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi’ydi. Ronaldinho ‘hezimetine’ rağmen umutluydu. Özellikle stattaki çalışmaların planlanandan daha hızlı ilerlemesinden ziyadesiyle memnun olduğunu ifade etti. Transfer konusunda, 'Her istenen kız alınmaz. Biz de kendimize uygun bir gelin buluruz' iyimserliğindeydi. 
MHK Başkanı Zekeriya Alp, Cüneyt Çakır’a 2014 vizesi aldırmanın verdiği huzuru yaşıyordu. Doğal olarak ilgi odağıydı. Yine de bir burukluğu vardı, “Keşke Milli Takım’la, Cüneyt Çakır birlikte Brezilya’ya gitseydi, o zaman tadından yenmezdi” diye hayıflandı. 

Havalı kızlar, tepeden baktı

Bir süredir spordan uzak kalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’a, “Siyaset nasıl gidiyor? İstanbul’da deprem (!) olur mu?” diye sordum. "Zemin sağlam, hiçbir şey olmaz. Millet yapılan hizmetleri karşılıksız bırakmaz” dedi. 

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’e, “Ne olacak Milli Takım’ın hoca işi?” dedim. “Şu an maç yok. En kötü ihtimalle ben çalıştırırım?” karşılığını verdi. Ben de ‘Milli Takım’ı Başkan çalıştıracak diye gazeteye yazacağım' karşılığını verince. “Yaz basına kimse inanmaz” diye lafı çaktı.    
Ödül törenine son anda yetişen Arda Turan, Fatih Terim ve G.Saray'ın Koçu Ergin Ataman yine ilgi odağıydı. 
G.Saray CEO’su Lutfi Arıboğan, boyu uzun olduğu için salona girer girmez en fazla ilgi toplayan isimlerden biri oldu. Ama yılın takımı VakıfBank’ın endamı onu da ezdi. Onlar da mağrur bir edayla, ödül törenine doğru ilerlerken herkese tepeden (!) bakıyordu.