Milli sporcular tam burslu

Spor Bakanlığı ile 28 vakıf üniversitesi arasında milli sporcuların tam burslu okumaları için protokol imzalandı. Taban puanını tutturan sporcular bu haktan yararlanacak. Bakan, “Artık vazgeçmeyecekler” dedi.

AKŞAM

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ile 28 vakıf üniversitesi arasında milli sporcuların vakıf üniversitelerinde tam burslu okumaları için protokol anlaşması Ankara’da imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre; uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil edip başarı kazanan sporcular, vakıf üniversitelerinin tüm branşlarında sınav sıralamasındaki yerlerine bakılmaksızın, tam burslu olarak eğitim görebilecekler. Bu haktan yararlanabilmeleri için, yüksek öğretim sınavında, söz konusu üniversitenin gerekli olan taban puanını almaları yeterli olacak. Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu törende şu mesajları verdi: “Okul mu spor mu ikilemi bitecek. Ortaöğretim okul spor faaliyetlerine katılan öğrenci sayısı her yıl 2 milyon 200 bin, ancak bu sayı üniversite döneminde düşüyor. Temel sebebi akademik tercih. Bu kaybı en aza indireceğiz. Özel ortaöğretim kurumlarında da başarılı sporcuların burslu eğitim almasına imkan sağlanmasına çalışıyoruz.  Böylece gelir seviyesi düşük aileler, sporda başarı potansiyeli olan çocuklarını, bu alandan uzaklaştırmak yerine teşvik edecek.”

FENERBAHÇE, KOÇ VE SABANCI DA VAR

PROTOKOLE imza koyan 28 üniversite şöyle: Acıbadem, Altınbaş, Atılım, Aydın, Bahçeşehir, Beykent, Bezmialem, Biruni, Çankaya, Esenyurt, Fatih Sultan Mehmet, Fenerbahçe, Gedik, Gelişim, Kadir Has, Koç, Kültür, Lokman Hekim, Maltepe, Medipol, Okan, Sabahattin Zaim, Sabancı, Ted, Ticaret, Tobb Ekonomi Ve Teknoloji, Türk Hava Kurumu, Ufuk Üniversitesi.

DOKTOR DA OLACAK AVUKAT DA OLACAK

¦ Milli sporcu, vakıf üniversitesine son sırada dahi girse ücretsiz okuyabilecek.

¦ Tıp için ilk 50 bin, diş hekimliği için 80 bin, hukuk için 150 binde olmak yetecek.

¦ Kamp ve müsabaka döneminde sporcu öğrencilere esnek müfredat uygulanacak.

¦ Üniversitelerde spor faaliyetlerinin gelişmesi için yeni düzenlemeler yapılacak.