Milli okçumuz Mete Gazoz, Tokyo 2020'de altın madalyanın sahibi oldu

Milli okçumuz Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları finalinde İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi mağlup edip altın madalyayı kazandı. Rakibini 6-4 yenen Mete Gazoz, Türk okçuluğunun olimpiyatlardaki ilk madalyasını getiren sporcu oldu. Öte yandan Başkan Erdoğan da olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'u telefonla arayarak tebrik etti.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda final maçında milli okçu Mete Gazoz, İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu.

METE GAZOZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Final karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Mete Gazoz, "Çok mutluyum. 2016 olimpiyatlarındaki röportajda 'Tokyo'da altın alacağım' demiştim, söz vermiştim. Bunu tuttum. Çok tarif edecek bir şey yok açıkçası. Ekran başında bizi izleyen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, olimpiyat şampiyonu olan Mete Gazoz'u telefonla arayarak tebrik etti.

Başkan Erdoğan, "Bizi çok çok çok duygulandırdın. Tarihi bir başarı aldın, seni gönülden tebrik ediyorum. Annene ve babana, bize bu bahtiyarlığı yaşattığın için teşekkür ederim.

Okçu bir milletin okçu bir torunu olarak tarih yazdın. Gözlerim yaşlı olarak o son okunu izledim. İnşallah Türkiye'de Külliye'de seninle beraber bu mutluluğu milletimizle birlikte yaşayacağız. Gözlerinden öpüyorum." ifadelerini kullandı.

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz da Başkan Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Başkan Erdoğan, olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'u tebrik etti

KÖTÜ BAŞLADIK

Takımda Londra 2012'de altın madalya alan, dünya ve Avrupa şampiyonu rakibi karşısında Mete, maça iyi başlayamadı. İlk set 26 puan atan Mete, rakibinin 29'a ulaşmasıyla 2-0 geri düştü. İkinci set 28-28'lik eşitlikle tamamlanınca sporcular 1'er puan aldı.

GERİ DÖNDÜK

Müsabakanın üçüncü setini 27-26 alan ay-yıldızlı sporcu, genel skorda 3-3 beraberliği sağladı. Dördüncü sette iki sporcu da üst düzey atışlar yaptı. 29-29 sona eren setin ardından genel skorda beraberlik sürdü: 4-4.

FİNAL SETİ

Kazanan sporcunun olimpiyat şampiyonu olacağı beşinci sete Mete 9, Nespoli ise 8 atarak başladı. İki sporcu da ikinci atışlarında 10 puanı buldu.

Mete Gazoz sözünü tuttu! Henüz 18 yaşındayken bakın ne demişti

SON ATIŞTA 10 PUANLA İŞİ BİTİRDİK

Son atışında 10 puan atan Mete, rakibinin atışını beklemeden genel skorda 6-4 üstünlük kurarak maçı 6-4 aldı ve altın madalyaya uzandı.

Gümüş madalya Nespoli'ye giderken, bronz madalya Japon Takaharu Furukawa'nın oldu.

Olimpiyat Köyü'nde Mete Gazoz'a coşkulu karşılama

SPOR PSİKOLOĞU İSTEDİ, BAKAN KASAPOĞLU TRİBÜNE ÇIKMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor psikoloğunun önerisi üzerine karşılaşmayı tribünden seyretmedi.

Karşılaşma öncesi Yumenoshima Okçuluk Alanı'na gelen Bakan Kasapoğlu, psikolog Cem Doğuhan Gizep'in önerisi üzerine tribüne çıkamadı. Karşılaşmayı kapalı bir alanda takip eden Kasapoğlu, müsabakanın sona ermesiyle tribüne gelerek Mete'nin şampiyonluğuyla büyük sevinç yaşadı.

Mete Gazoz'un bugünkü karşılaşmalarını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener de yerinde izledi.

ŞAMPİYONDAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Twitter hesabından video yayınlayan Mete Gazoz, yaptığı paylaşımda kendisini destekleyenlere teşekkür etti. İşte o video: