MHK'de Zekeriya Alp bıraktı, yerine 4 aday

Bazı kulüplerin ‘Oğuz Sarvan ve Ünsal Çimen istifa etsin' baskısına karşı çıkan Zekeriya Alp görevinden ayrıldı. Başkan adayları arasında Serdar Tatlı,Sabri Çelik, Yusuf Namoğlu ve Abdurrahman Darıcı isimleri ön plana çıktı.

AKŞAM

Merkez Hakem Komitesi Başkanı Zekeriya Alp istifa etti. TFF’den yapılan açıklamada Alp’in Başkan Nihat Özdemir’le Riva’da yaptığı görüşme sonunda kararın çıktığı ifade edildi. Ligin başlamasına sayılı günler kala Alp’in istifa etmesinin arkasında yer alan iddialar ise şu şekilde: Geçtiğimiz sezon yapılan hakem atamalarından memnun olmayan kulüpler, TFF’den Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen ile birlikte yöneticiler Murat Ilgaz ve Turgay Güdü’nün görevlerine devam etmemesini istedi. TFF, kulüplerin bu isteğini MHK Başkanı Zekeriya Alp‘e iletti. Alp, ‘Ekibimle devam etmek istiyorum” diyerek bu öneriye karşı çıktı ve istifa etti.

İLK SIRADA SERDAR TATLI VAR 

Daha önce 2012-2014 yılları arasında da MHK başkanlığı yapan 72 yaşındaki Alp, 4 Temmuz 2019’da yeniden MHK başkanı olarak göreve getirilmişti. Beklenmeyen ayrılık sonrası Alp’in yerine kimin geleceği konusunda kulisler hareketlenmeye başladı.Konuşulan isimler arasında Serdar Tatlı ön plana çıktı. TFF Temsil Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı, Sabri Çelik ve Yusuf Namoğlu isimleri de konuşuluyor. TFF’nin kısa süre içinde yeni MHK Başkanını açıklaması bekleniyor

DİĞER KURULLAR İÇİN TAVSİYE VAR

TFF’nin diğer kurullarında da önümüzdeki dönemde değişimler bekleniyor. Bu kurulların başında da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’nun geldiği belirtiliyor. Atamayla görev yapan bu kurulların yapısına ilişkin İnsan Hakları Mahkemesi’nin, ‘Seçim yapılsın’ tavsiyesi olduğu biliniyor. Yeni sezon öncesi TFF’nin kurullarında yapılacak değişikliklerle eleştirilerin bertaraf edilmesi planlanıyor.