MHK yetkilileri Enner Valencia'nın tartışmalı ihracını yorumladı: Kırmızı kart doğru

Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Murat Ilgaz ve Merkez Hakem Kurulu Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas, 4. haftadaki hakem kararlarını beIN Sports'ta değerlendirdi. Hugh Dallas, “Bir oyuncu diğer oyuncuyu itmiş olabilir. Ama diğer oyuncunun verdiği reaksiyon şiddetli. Tekme atıyor. Doğal olarak kırmızı kartla oyun dışına atılıyor.” dedi.

AKŞAM

Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Murat Ilgaz ve Merkez Hakem Kurulu Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas, 4. haftadaki hakem kararlarını beIN Sports'ta açıklığa kavuşturdu.

TRABZONSPOR-GALATASARAY

3. DAKİKADA GALATASARAY'IN PENALTI BEKLEDİĞİ POZİSYON:

Murat Ilgaz: Çok kısa mesafeden beklenmeyen bir top. Rakibin önce vücuduna temas ediyor. Sonra eline çarpıyor. Buradaki devam kararı doğru. Ali Palabıyık'ın pozisyonu çok doğru. Hugh Dallas: Galatasaray'ın 5 numaralı oyuncusundan top geliyor ve Trabzonsporlu oyncunun koluna çarpıyor. Bu pozisyonda penaltı verilseydi gerçekten çok çok ağır bir karar olurdu. Burada hakemin çok iyi bir karar verdiğini söyleyebilirim.

87. DAKİKADA TRABZONSPOR'UN PENALTI BEKLEDİĞİ POZİSYON:

Hugh Dallas: Bu tür pozisyonlarda top ele çarptığı için oyuncuların itiraz etmesi normal. Hakemin çok iyi pozisyonda olduğunu görüyoruz. Top savunmacının ayağından sekip eline çarpıyor. Ama oyuncuların elleri doğal konumda.

KONYASPOR-FENERBAHÇE

22. DAKİKADA VALENCİA'NIN KIRMIZ KART POZİSYONU:

Hugh Dallas: Hakeme bakarsanız birşeyler olduğunu fark ediyor. Sürekli aynı bölgeye bakmaya başlıyor. Bir oyuncu, diğer oyuncuyu itmiş olabilir. Ama diğer oyuncunun verdiği reaksiyon şiddetli. Tekme atıyor. Doğal olarak kırmızı kartla oyun dışına atılıyor. Stadın her yerinde kameralar vardı. Hakem yakalamasaydı VAR devreye girecekti. Murat Ilgaz: Hakem olabilecekleri hissetti. Kendisi verdi bu kararı. 17 kamera vardı. Gözden kaçan bir olay olsaydı, mutlaka bir şekilde VAR bu olayı tespit edecekti.