Mesut’u eleştirmek matematiğe aykırı

DER Spiegel, Mesut Özil’in Dünya Kupası performansını rakamlarla ortaya koyup, ‘İstatistiksel olarak eleştirilemez’ sonucunu çıkardı.

AKŞAM

Yapılan haber-analizde, ‘Mesut Özil eleştirisi istatistiksel olarak doğrulanamaz. Medyanın kötülediği Mesut’un verileri, bunu yalanlıyor. 7 kez takım arkadaşlarını gol pozisyonuna sokan tek oyuncu. 

IRKÇILIĞI ABARTTI

IRKÇI parti AfD üyesi Jens Maier, Mesut’un gülen bir fotoğrafını paylaşıp, ‘Memnunum Başkanım’ yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ima etti. Türkiye’nin galibiyetine sevinen Türkler’in videosunu da paylaşıp, “Bunlar hangi millet! Türk. Pasaportunda Alman ama kalbi Türk. Pasaport sadece bir kağıt” diye ırkçılığı abarttı. 

TEK SUÇLU ÖZİL DEĞİL

LÖW, Mesut Özil’e yönelik eleştirilere karşı durur gibi görünse de, ‘Tek suçlu Özil değildi’ ifadesiyle aslında onun da kötü olduğunu vurguladı. İşte Löw’ün o sözleri:  Bir dizi yasak ve yaralanma nedeniyle, değişiklik yapmak zorunda kaldık. Kötü olan sadece Ozil değildi, diğer oyuncular da normalde yapacakları gibi performans göstermedi. Sorumluluğu alıyorum.