'Hikaye bitiyor' deyip Mesut Özil'in yeni adresini özel haberle duyurdular

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Mesut Özil, şok haberin kendisine nasıl verildiğini anlattı. Mesut Özil, Almanya dönüşünde idman saatini öğrenmek için kulübü aradığını ve “Senin gelmene gerek yok” cevabını aldığını söyledi. Öte yandan Alman basını, yıldız futbolcunun ayrılık kararı aldığını ve MLS ekipleriyle görüşmelere başlayabileceğini özel haber olarak geçti.

AKŞAM

Konyaspor karşısında Fenerbahçe'nin ilk 11'inde forma giyen ancak performansı Teknik Direktör İsmail Kartal tarafından beğenilmeyen Mesut Özil'in yerine ikinci yarıda Pelkas görev aldı. Sarı-Lacivertliler bu maçın ilk yarısını 1-0 geride bitirmesine rağmen ikinci yarıda maçı çevirmeyi başardı. Son golü de 88'inci dakikada Mesut Özil'in yerine giren Pelkas attı. Oyundan alınmasına sinirlenen Mesut Özil'in, Teknik Direktör İsmail Kartal'la tartıştığı, kadro dışı bırakılan diğer oyuncu Ozan Tufan'ın da ona destek verdiği ve Kartal'a tepki gösterdiği iddia edilmişti. F.Bahçe yönetiminin iki oyuncuyu kadro dışı bırakmasının ardından, olayların neden bu aşamaya geldiği hala gizemini koruyor.

MESUT ÖZİL İÇİN DE SÜRPRİZ

Bu arada dün Play Spor'a demeç veren Mesut Özil, neden olayların bu aşamaya geldiği konusuna değinmedi, sadece kadro dışı kararının kendisi için sürpriz bir gelişme olduğunu vurguladı. Mesut, "Takımın izin günlerinde Almanya'ya gittim. Dönüşte antrenman saatini öğrenmek için aradım. 'Senin gelmene gerek yok' şeklinde bir cevap aldım. Kadro dışı bırakılma kararından haberim yoktu" dedi. Fenerbahçe formasıyla bu sezon 22 lig maçında görev alan Mesut Özil attığı 8 gol ve yaptığı 2 asistle takımın 10 golüne katkıda bulundu. Mesut Özil'in Avrupa Ligi elemelerinde de FB formasıyla sadece 1 golü bulunuyordu.

KRAMPON FIRLATTI

ALMAN Bild Gazetesi, Mesut Özil ve İsmail Kartal arasında yaşananları detaylandırdı. Bild'de yer alan habere göre Mesut Özil, Konyaspor'la oynanan karşılaşmada soyunma odasında İsmail Kartal'a Almanca küfürler etti ve ardından kramponlarını yere fırlattı. Olayla ilgili maçın devre arasında mı yoksa maç sonunda mı gerçekleştiğine dair bilgi verilmedi. İki isim arasında gerilimin yükseldiği iddia edildi. Bilindiği üzere Mesut Özil, Konyaspor maçının ikinci yarısında oyundan alınmıştı.

BILD: MESUT ÖZİL AYRILMA KARARI ALDI, MLS EKİPLERİYLE GÖRÜŞEBİLİR

Bild'de yer alan haberin detayında Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılmaya karar verdiği ve ABD'ye transfer olmak istediği belirtildi. Haberin detayında Mesut Özil'in MLS kulüpleriyle görüşmelere başlayabileceği iddia edildi. Haberde "Ocak 2021'de büyük bir törenle başlayan Fenerbahçe ve Mesut Özil masalı artık sona eriyor." ifadelerine yer verildi.

DER SPIEGEL: "HİKAYE BİTİYOR"

Almanya'nın bir diğer önemli haber sitelerinden Der Spiegel, Fenerbahçe ve Mesut Özil'in yol ayırmında olduğunu iddia etti. Peter Ahrens imzalı haberde "2014 Dünya Kupası şampiyonu Mesut Özil ile Fenerbahçe arasındaki hikaye son buluyor." ifadelerine yer verildi.