Mert Nobre'den şok Mesut Özil sözleri: 'F.Bahçe'ye zarar veriyor'

Mert Nobre, Mesut Özil hakkında ilginç ifadeler kullandı... Fenerbahçe'nin eski golcüsü Mert Nobre, sarı lacivertli ekip ve Süper Lig'in değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Mert Nobre, Mesut Özil hakkında konuştu. Nobre, Mesut ile ilgili sürecin Fenerbahçe'ye zarar verdiğini söyledi.

MESUT ÖZİL HAKKINDA İLGİNÇ SÖZLER

Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen, Marcio Nobre olarak geldiği ülkemizde Mert ismini alan ve günümüzde teknik direktörlük yapan bir futbol adamı: Marcio Ferreira Nobre... Futbolu bıraktıktan sonra Akhisarspor, Hatayspor, Gençlerbirliği ve Altay'da çalıştı. Nobre, teknik direktörlük kariyeri, formasını başarıyla giydiği Fenerbahçe, Beşiktaş ve Türk futbolu hakkında Sporx'e çok özel ve bir o kadar da samimi bir röportaj verdi. Nobre'nin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"JORGE JESUS ZORLUKLARI AŞAR"

- Hocam, daha önce formasını giydiğiniz Fenerbahçe, teknik direktörlüğe Portekizli teknik adam Jorge Jesus'u getirdi. Jesus için neler söylersiniz? Doğru zamanda geldi mi?

Jesus çok tecrübeli bir teknik adam. Ama sıkıntı yaşayabilir. Neden? Çünkü İsmail Kartal geçen sezon çok iyi iş yaptı. Şimdi Jesus'un işi daha da zorlaştı. Düşünün; bir Türk hocanız var, çok iyi iş yapıyor. Daha sonra yeni ve marka bir hoca geliyor ama aynı etkiyi veremiyor. Böyle bir durum olursa Jesus büyük sıkıntı yaşar. Bunu tecrübesiyle aşabilir mi? Neden olmasın. Yeni hoca sonrası yeni oyuncular da gelecek. Fenerbahçe'nin iyi bir kadrosu var. Buna rağmen Jesus, 3-4 transfer yaptırır bence. Çok başarılı bir hoca. Zorlukları aşacak deneyime sahip.

"ALEX'İN FENERBAHÇE'YE GELİŞİ İÇİN ERKEN"

- Alex de Souza, Fenerbahçe camiası için çok kıymetli bir isim. Alex, sizce ne zaman Fenerbahçe'nin başına geçmeye hazır olacak? Jesus ile birlikte çalışmak gibi bir durumu oldu mu, görüştüler mi?

O bir efsane. Alex ile bu konuyu konuşmadım. Alex'in Fenerbahçe'ye gelmesi için biraz zamana ihtiyacı var. İlerleyen dönemlerde elbette gelecek. Kendisiyle konuştuğumda önce tecrübe kazanmak istediğini söyledi. Alex bunu düşünüyor. Önce tecrübe, sonra Fenerbahçe. Fenerbahçe'yi çok seviyor. Hayal kırıklığı da yaşamak istemiyor diye tahmin ediyorum.

"MESUT ÖZİL KONUSU FENERBAHÇE'YE ZARAR VERİYOR"

- Mesut Özil, Fenerbahçe'de kadro dışı bırakıldı. Jorge Jesus da imza töreninde, "Kulübün kararına saygı duyuyorum" dedi. Sizce Fenerbahçe'de Mesut Özil dönemi sona erdi mi?

Mesut Özil, çok iyi bir oyuncu. Dünya çapında bir yıldız. Dışarıdan buna bizim karar vermemiz ise zor. İçeride ne olduğunu detaylıca bilmiyorum. Jesus ne yapacak? Başkan ve yönetimin kararı sonuçta. Geçen sene karar verildi. Jesus o zaman yoktu. Tabii keşke Fenerbahçe oturup Mesut ile konuşsa ve Özil'i kazansa. Jesus da bu konuda öncü olsa diye düşünüyorum. Daha iyi olur. Alex'ten sonra büyük beklentilerle geldi. Mesut Özil konusu Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Böyle olmamalı.

"SERDAR AZİZ VE İRFAN CAN OLABİLİR"

- Fenerbahçe'de yeni kaptan kim olmalı? Serdar Aziz ve İrfan Can Kahveci'nin öne çıkan iki isim olduğunu biliyoruz. Şayet Mesut giderse bu iki isim kaptanlık için hazır mı?

İki futbolcu da kaptan olabilir. Ama kararı Jesus verecek. Bakarsınız transfer yaptırır ve başka bir kaptan istiyorum da diyebilir. Ayrıca bu oyuncular kaptan olacaksa hem saha içi hem de saha dışında kaptan olmalılar. Bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum.

"FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞUNA İNANIYORUM"

- Fenerbahçe, Jesus ile şampiyon olur mu?

Ben Jesus'a inanıyorum. İyi bir hoca. Fenerbahçe'nin şampiyonluktan başka bir düşüncesi de yok. Eğer şampiyon olamazsa Başkan Ali Koç için de büyük sıkıntı ve stresli günlerin devamı olabilir. Ama bu sene Fenerbahçe'ye inanıyorum, başaracaklar.

"BEŞİKTAŞ 4-5 TRANSFER YAPMALI"

- Beşiktaş şampiyon olmak için kaç transfer yapmalı hocam? Fikrinizi merak ediyorum. Kulüplerin ekonomileri de ortada ama yönetim uğraş verecek. Bunu da biliyoruz.

Stoper, orta saha ve forvet transferi kesin yapılmalı. Kanatta kimler olacak? Gidenler olabilir. Bence en az 4-5 transfer yapmalılar. Yapacaklarını da düşünüyorum.