Mehmet Zeki Çelik kaç yaşında hangi takımlı? Mehmet Zeki Çelik kimdir

Mehmet Zeki Çelik kimdir, kaç yaşında? Mehmet Zeki Çelik hangi takımlarda oynadı? Fransa’nın Lille takımına transferiyle Türkiye’nin gündemine oturan genç futbolcu Mehmet Zeki Çelik hakkında spor severler araştırma yapıyor. LİLLE Genel Menajeri Marc Ingla, Zeki Çelik'i bir süredir gözlemlediklerini söyleyerek, “Oyunun sağ yönünde yüksek bir potansiyeli var. Sözleşme imzaladığımız için çok mutluyuz” dedi. Bursaspor altyapısında yetişen ve 2016’da İstanbulspor'a bedelsiz olarak verilen genç oyuncu gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselmişti. Lille kulübü, adı başta Beşiktaş olmak üzere büyük kulüplerle anılan yıldız adayı için 2 milyon euro bonservis ödedi.

Mehmet Zeki Çelik kimdir kaç yaşında nereli? Mehmet Zeki Çelik hangi takımlarda oynadı? Beşiktaş’ın sağ bek adaylarından Mehmet Zeki Çelik, İstanbulspor’dan Fransa’nın Lille kulübüne transfer oldu. Fransızlar 21 yaşındaki milli sağ beki 2 milyon Euroya kadrosuna kattı. LİLLE Genel Menajeri Marc Ingla, Zeki Çelik'i bir süredir gözlemlediklerini söyleyerek, “Oyunun sağ yönünde yüksek bir potansiyeli var. Sözleşme imzaladığımız için çok mutluyuz” dedi. Bursaspor altyapısında yetişen ve 2016’da İstanbulspor'a bedelsiz olarak verilen genç oyuncu gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselmişti. Lille kulübü, adı başta Beşiktaş olmak üzere büyük kulüplerle anılan yıldız adayı için 2 milyon euro bonservis ödedi. 

MEHMET ZEKİ ÇELİK KİMDİR?

Mehmet Zeki Çelik, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille ile resmi sözleşme imzaladı. 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor'da gösterdiği performansla A Milli Takım'a yükselen 21 yaşındaki oyuncuyla Beşiktaş da yakından ilgileniyordu.


Zeki Çelik, geçen sezon İstanbulspor'da 36 maçta görev yaptı ve 3 kez rakip fileleri havalandırdı.

Bursaspor altyapısından yeitşen Zeki Çelik, 2015 yılında Bursa Nilüfer'e kiralandı. 2016 yılına kadar burada top koşturan 21 yaşındaki savunmacı, Ağustos 2016'da İstanbulspor'a transfer oldu. 1. Lig'de İstanbulspor formasıyla 33 maça çıkan Zeki Çelik, 3 gol 1 asistlik performans sergiledi ve A Milli Takım'a kadar yükseldi. Türkiye U16, U17, U18, U21 formalarını da giyen Zeki Çelik, 5 Haziran 2018'deki Rusya maçında milli formayı ilk kez sırtına geçirdi. 21 yaşındaki savunmacı, A Milli Takım'ın Karadağ, İran ve Tunus maçlarında da aday kadroda yer almıştı.

GENÇ FUTBOLCUDAN İLK AÇIKLAMA

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi ile 5 yıllık sözleşme imzalayan 21 yaşındaki savunma oyuncusunun açıklamaları, yeni kulübünün internet sitesinde yer aldı.

Lille ile sözleşme imzaladığı için çok mutlu olduğunu belirten Mehmet Zeki, "Lille, kariyerimin geri kalanı için hayal ettiğim bir kulüp. Burada oynama fikrinden ve geleceğim için çok mutluyum. Tesisler mükemmel, genç futbolcuların eğitimi ve geleceği için özel önem verildiğini hissediyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Genç oyuncu ayrıca, kulübün sosyal medya hesabında yer alan videoda, "Avrupa'daki Türk vatandaşlarımızı maçlarıma bekliyorum. Desteğinizi esirgemeyin." mesajını paylaştı.

Fransız kulübünün üst yöneticisi (CEO) Marc Ingla ise milli futbolcuyu birkaç ay önce takip etmeye başladıklarını aktararak, "Mehmet Zeki, sağ bekte yüksek potansiyele sahip genç bir oyuncu. Onunla sözleşme imzaladığımız için çok memnunuz. Burada dil ve adaptasyon sorununu aşmak zorunda olacak. En iyisini yapması için ona yardımcı olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Mehmet Zeki Çelik'in, 1981-1983 arasında oynayan Engin Verel'in ardından Lille'de forma giyecek ikinci Türk futbolcu olacağı duyuruldu.