Mehmet Seyit Özkan AKŞAM'a konuştu: Deli işi... Hoş bir seda!

TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun başkanı Mehmet Seyit Özkan, AKŞAM'a özel açıklamalar yaptı. Mehmet Seyit Özkan “Futbolcu yetiştiriciliği 50 yaşından sonra bu gök kubbe altında bir hoş seda bırakmak için girdiğim bir iş. Bu işe para yatırmak bir iş adamı için rasyonel değil. Tabir-i caizse ‘Deli işi'…” ifadelerini kullandı.

AKŞAM ÖZEL HABER

ORÇUN ÖZATEŞ

TÜRKİYE'NİN tartışmasız en iyi altyapı modelini ortaya koyan ve 'Başarıyı skor tabelasına değil, spor tabelasına yazdıran'; son olarak Burak İnce'yi Bundesliga'ya gönderen Altınordu'nun Başkanı Mehmet Seyit Özkan'a futboldan ne kadar kazanç elde ettiğini sorduk. İşte cevabı: "Kökten, babadan sanayiciyiz. 67 yaşımdayım. 20 yaşımdan beridir, çelik sanayicisiyim. Bu toprakların çocuklarından futbolcu yetiştiriciliği benim 50 yaşımdan sonra bu gök kubbede bir hoş seda bırakmak için girdiğim sosyal girişimim. Bu nedenle para işlerine girmiyorum. Çünkü ben bu işi para için yapmıyorum. Benim harcadıklarım, normal bir işadamı için rasyonel değil. Hiç bir Türk girmez. Çünkü geri dönüşü garanti olmayan bir iş, bu iş. Hani tabir-i caiz ise "Deli işi"... Ama Avrupa için aynı şeyi söyleyemem. Çünkü Avrupa'da 'Spor' toplumun olmazsa olmazı... Avrupa'da 'Spor Kültürü' var, bizde ise 'Skor Kültürü'! Bu topraklarda bu işi yapmak için, 'Paradan çok 'Adanmışlık' gerek."

İŞTE ALTINORDU'NUN EN İYİ 10 SATIŞI

ALTINORDU'YU TAKDİR EDİYORUM

ALTINORDU'NUN Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada gerçekleştirdiği İstanbul ziyaretinde Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'ne giderek Fatih Terim'le bir araya geldi. Fatih Terim, Altınordu'nun genç oyunculara verdiği önemi bildiğini ve Altınordu'nun bu vizyonunu takdir ettiğini de belirtti.