Meğer Jose Sosa bu yüzden frikiği Arda Güler'e bırakmamış!

Son dakika Fenerbahçe haberleri… Sarı-Lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında konuk ettiği HJK Helsinki karşılaşmasında ilginç bir pozisyon yaşandı. Mücadelenin son dakikalarında tehlikeli yerden kazanılan frikik sonrası taraftarlar vuruşu Arda Güler'in kullanması için tezahürat yaparken, genç oyuncuyla birlikte topun başına geçen Jose Sosa'nın frikiği kullanması sonrası olanlar oldu. Barajdan dönen top sonrası taraftarlardan uğultular yükselirken sosyal medyada Arjantinli yıldıza binlerce yorum yağdı. Öte yandan Jose Sosa, bu sabah kahvaltıda buluştuğu Arda Güler'e tecrübelerini aktarırken pozisyonla ilgili de açıklama yaptı. İşte detaylar…

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda konuk ettiği HJK Helsinki'yi genç futbolcusu Muhammed Gümüşkaya'nın golüyle 1-0 mağlup etti ve tur kapısını araladı.

Sarı-Lacivertlilerde mücadelenin 68. dakikasında oyuna giren bir diğer genç yıldız adayı Arda Güler de performansıyla göz doldurdu. Karşılaşmanın son dakikalarında ise ilginç bir olay yaşandı.

ADETA GÖZLERİNİN İÇİNE BAKTI

Maçın son dakikasında ceza sahası ön çizgisinden frikik kazanan Fenerbahçe'de taraftarlar vuruşu Arda Güler'in kullanması için tezahüratlarda bulundu. Genç futbolcu, Jose Sosa'yla birlikte topun başına geçti. Frikik kullanılmadan önce vuruşu yapması için adeta Arjantinli yıldızın gözlerinin içine bakan Arda Güler umduğunu bulamadı. Jose Sosa taraftarın ısrarına rağmen frikiği kullanarak topu baraja nişanladı.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Bu pozisyonun ardından tribünlerden Jose Sosa'ya karşı uğultular yükselirken sosyal medyada Sarı-Lacivertli taraftarlar, tecrübeli futbolcuya öfke kustu.

SOSA FRİKİĞİ BU YÜZDEN ARDA GÜLER'E BIRAKMAMIŞ!

Öte yandan Jose Sosa'nın ısrarlara rağmen neden frikiği Arda Güler'e bırakmadığı da ortaya çıktı. Liderlik vasfını üstlenmeyi görev edinmesiyle tanınan ve bu konuda Trabzonspor'daki döneminde de katı davranmasıyla bilinen Arjantinli yıldızın, Arda Güler'in hiyerarşiyi ve 'ağabeylik' kavramını hissetmesi için böyle bir tavır takındığı öğrenildi.

"ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ O FRİKİKTE TOPUN BAŞINA GEÇMEYİ İSTİYORDUM"

Karşılaşma sonrası teknik direktör Vitor Pereira ile basın toplantısına çıkan Arda Güler ise pozisyonla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Çocukluğumdan beri o frikikte topun başına geçmeyi çok istiyordum. Geçtim ama bu sefer olmadı, inşallah bir dahaki sefere golümü atacağım."

JOSE SOSA'DAN ARDA GÜLER'E: O FRİKİĞİ ATACAK ÇOK MAÇIN OLACAK

Öte yandan HJK Helsinki maçının son dakikasında yaşanan frikik pozisyonuyla gündeme oturan Jose Sosa ve Arda Güler ikilisi, bu sabah kahvaltıda bir araya geldi.

Samimi geçen sohbette genç Arda'ya tecrübelerini aktaran Arjantinli yıldız şu ifadeleri kullandı:

"Bu takımın geleceğisiniz, oynadığınız sürece abileriniz olarak biz çok mutlu oluyoruz. O frikiği atacak çok maçların olacak.

Seni tanıyorum, Fenerbahçe tutkunu biliyorum, bunlar futbolda normal. Çalışmaya devam et, bir gün bu takımın yıldızı olacaksın."

Genç futbolcu Arda Güler ise Arjantili yıldıza saygısızlık yapmak istemediğini ifade etti. Arda Güler, karşılaşmanın öneminin farkında olduğunu hayallerinden dolayı frikiği kullanmak istediğini söyledi.