Mayıs'ta seçimi konuşuruz

“Olağanüstü seçim isteyenler var. Seçim gerekiyorsa konuşuruz. Gerekirse Mayıs'ta seçim yaparız. Ama bu süreçte herkes destek versin. Biz şampiyon olacağız. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım.”

AKŞAM SPOR

Siyah-Beyazlılar'da dün 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Ahmet Nur Çebi, seçim çağrılarını yanıtsız bırakmayarak özetle şunları söyledi: "Olağanüstü seçim isteyenler var. Beşiktaş'ın başkan adaylarının çok olmasının önemli olduğunu söyledim. Bugün de aynı fikirdeyim. Beşiktaş'a aday olacak adaylarla ilgili zarar verecek bir şey yapmamam gerektiğini biliyorum. Çünkü yarın başkanım diye hitap edeceğimi biliyorum. Seçim gerekiyorsa konuşuruz. Gerekirse de seçim için konuşuruz. Mayıs'ta seçim de yaparız. Lütfen birlik ve beraberliği sağlayalım.

TALİSCA'YI KULÜBÜ BIRAKMADI

Geldiğimiz süre içinde, zor şartlarda kupalar aldık. Pandeminin etkisinin kulübe maliyeti 30 milyon euro oldu. Artan kur 18 milyon euro, devletimizin artırdığı ekstra vergi yükü 25 milyon euro oldu. Ayrıca 4-5 tane hocamızın da verim alamadığı kadro dışı oyuncularımız vardı, 31 milyon euro kaybettirdi. Yayın hakları da 3.5 yıl içinde 40 milyon aşağı indi. Yani 144 milyon euro elimizde olmayan nedenlerle kulübümüze giremedi. Talisca'yı almak istedik ama kulübü bırakmadı. Ramos'u, Beşiktaş'a kazandırmak istedik ama maalesef teklifimizin çevresinde bile dolaşmayan bir oyuncuydu.

BAZI HAKEMLERLE SORUNUMUZ VAR

TFF'nin MHK'sinin içindeki bazı hakemlerle sorunumuz var. Bunlar beceremiyor, yapamıyorlar. 'Bu hakemler gitsin.' diyen tek kulüp başkanıyım. Diğer kulüplerin hakemlerle ilgili ağzını açmaya hakkı yok. Bunu bir tek ben söyleyebilirim. Sözleşmesinin bitimine 4 ay kalan Weghorst'tan 2.8 milyon euro kazandık. Bu durum bence uzun bir süre başarılamayacak bir transfer hamlesidir. Taraftarımıza sesleniyorum; aldığımız sonuçlara baktığımızda 24 maçta 4 beraberlik 20 galibiyet var. Biz bu sene şampiyon olacağız. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Futbolcularımızı rahatsız edecek davranışlar içinde lütfen bulunmayalım."