Mauro Icardi takasa gidebilir

İtalya basınının haberine göre Roma, Mauro Icardi'ye karşılık PSG'ye Roger Ibanez'i teklif etti. İki kulüp arasındaki pazarlıklar tüm hızıyla sürüyor. Tangocu elden kaçabilir.

AKŞAM SPOR - DIŞ HABER

Galatasaray, sezon başında PSG'den kiraladığı Mauro Icardi'yi kadroda tutmak istiyor. İtalyan basınından calciomercato, Sarı-Kırmızılı forma altında gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi olan yıldız golcüyle ilgili çok konuşulacak bir takas iddiası ortaya attı. Buna göre Roma Kulübü, Roger Ibanez'i isteyen PSG'den Icardi'yi talep etti. TNT Sports Argentina'ya konuşan Icardi ise "Burada kalmak için sabırsızlanıyorum. PSG'ye dönmek istemiyorum. Burada dünyanın en iyi oyuncusu benmişim gibi hissediyorum." demişti.

YARI YARIYA DÜŞEBİLİR

Ancak yaşanan son gelişmeyle birlikte işler epey karıştı. İtalya Serie A ekibi Roma'nın, Brezilyalı savunma oyuncusu için 30 milyon euro bonservis bedeli istediği öğrenildi. Ancak 24 yaşındaki stoper için Icardi de verilirse, bu rakamın yarı yarıya düşebileceği belirtildi. Taraflar arasındaki pazarlıklar sürüyor. Mauro Icardi, bu sezon Galatasaray formasıyla 21 maçta görev yaptı. 30 yaşındaki yıldız, 15 gol ve 8 asistlik bir performans sergiledi. Tangocu'nun Paris Saint Germain ile olan sözleşmesi 2024 yılına kadar devam ediyor. Yani 1 yılı daha var.

ZORLA GÖNDEREMEZLER

Bu sebeple Galatasaray yönetiminin eli kolu bağlandı. PSG, önümüzdeki sezonun planlamasında Icardi'yi düşünmediğini açıklamıştı. Bu sebeple takas formülü de Fransız ekibine sıcak gelebilir. Galatasaray ise 15 milyon euroya çıkarsa Icardi konusunda mutlu sona imza atabilir. Çünkü böyle bir durumda da Ibanez için harcanacak bonservis bedelinin 15 milyon eurosu Icardi'den gelecek. Kulüpler anlaşsa bile futbolcu gitmek istemediği takdirde zorla gönderilme gibi bir durumu da yok. Icardi'nin gönlü Aslan'da...