Matematik 'Vikingler' diyor

İngilizler bugünkü maçta favori ancak turnuva istatistiklerinde Danimarka üstün. Danimarka turnuvada 37'si isabetli toplam 90 şut atarken, her iki kategoride de İtalya ve İspanya'nın ardından üçüncü sırada yer aldı. İngilizler ise 15 isabetli şutta, 8 gol bulup, etkileyici bir oran yakaladı.

AKŞAM

İngiltere ve Danimarka bugün Euro 2020'de final için kozlarını paylaşacak. Final kapısını açacak bu karşılaşma öncesi her ne kadar İngiltere favori görünse de Danimarka, istatistiksel olarak rakibinin bir adım önünde bulunuyor. Bu turnuvada yer alan iki ekipten Danimarka, geride kalan 4 karşılaşmada rakip kaleye tam 90 şut gönderdi. Bu şutlarda 37 isabet kaydeden Danimarka, 11 gol kaydetti. Bu oran Danimarka'nın isabetli şutlardan ancak 3'te 1'ini gole çevirebildiğini ortaya koyuyor.

İNGİLİZLER BECERİKLİ

İngiltere ise Danimarka'ya göre çok daha az şut atmasına rağmen, gol konusunda daha başarılı bir performans ortaya koydu. Geride kalan 5 karşılaşmada rakip kalelere sadece 37 şut atabilen İngiltere, bu konuda turnuvada 19'uncu sırada yer aldı. İngilizler bu şutlardan 15'inde isabet kaydederken, bu konuda da 13'üncülükte bulunuyor. İngiltere bu kadar az şut atmasına rağmen bulduğu 8 golle, yüzde 53 isabetli şutta gol bulma oranıyla dikkat çekti. Bu istatistikler Danimarka'nın bu akşam tur atlamak için İngiliz golcülere nefes aldırmamak zorunda olduğunu da net şekilde ortaya koyuyor.

"7 BİN"İ BULDU!

Wembley'deki Danimarka maçına İngiliz taraftarların yoğun ilgisi, biletleri de karaborsaya düşürdü. 60 bin kişinin izlemesi beklenen maç öncesi karaborsada bilet fi yatları 7 bin pounda kadar yükseldi. İngiliz yetkililer bilet sahtekarlığına karşı futbolseverleri uyardı.

DANİMARKA - İNGİLTERE

Wembley Stadı-Londra / Bugün / Saat: 22.00