Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli'den Galatasaray maçı sonrası garip açıklamalar! Türkler...

Olimpik Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli, Galatasaray ile 0-0 sona eren ve tribünlerde yaşanan olayların karşılaşmaya damgasını vurduğu UEFA Avrupa Ligi maçı sonrası Fransız basınına konuştu. Yaşanan olaylar için Türkleri sorumlu tutan Marsilya'nın teknik patronu Jorge Sampaoli, Avrupa'nın dört bir yanından gelen Galatasaray taraftarını suçladı.

Aksam.com.tr

Olimpik Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli, Galatasaray ile oynadıkları maçta yaşanan tribün olaylarına ilişkin konuştu. Maçın durdurulması gerektiğine inanan Sampaoli yaşanan olaylara ilişkin kendi taraftarından çok maçı seyretmeye gelen Galatasaraylı ve diğer takım taraftarlarını suçladı.

JORGE SAMPAOLI: "BUNA ALIŞMAYALIM"

Aksam.com.tr'nin Fransız basınından aktardığı habere göre Jorge Sampaoli, "Bence maç durdurulmalıydı. Böyle devam edersek bu şiddet olaylarının oyunun bir parçası olduğuna alıştığımızı göstermiş olacağız. Ailelerin stadyumlara huzur içinde gelmelerini sağlamalıyız." dedi.

SAMPAOLI: "SUÇLU GALATASARAYLILAR VE DİĞER TÜRK TARAFTARLAR!"

Galatasaray tribününü yaşanan olaylar için suçlayan Marsilya'nın teknik patronu Sampaoli sözlerine şöyle devam etti:

Bu kadar çok Türk taraftarının neden uzaklardan geldiğini, bu tür olaylara neden olmak için neden bu kadar yol kat ettiklerini merak ediyorum. Bunu oldukça garip buluyorum, niyetlerini anlamıyorum. Sahadaki futbolu izlemektense şov yapmayı tercih ediyorlar. Tribünlerin görüntüsü oynanan oyundan daha mı önemli? Bana güçlü ve örnek alınacak önlemlere ihtiyacımız var.

"MARSİLYA, LOKOMOTİV MOSKOVA VE GALATASARAY'DAN ÜSTÜNDÜ"

Maç öncesi, maç sırası ve maç sonrası sık sık olayların çıktığı maçta polis göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunmuştu.

Takımının fiziksel seviyesini değerlendiren Sampaoli, "Detaylı analizlerimizde gördüğümüz gibi, bazı oyuncularımız yorgun. Takımım Galatasaray maçını kazanmak için çok çaba sarf etti. Düzelmek için zamanımız var. Uyum sağlayacağız. UEFA Avrupa Kupası'nda gördük, bence Lokomotiv Moskova'dan da Galatasaray'dan da üstündük. Kazanmayı başaramadık ama oyun içi inancımızı korumalıyız. Bu hafta sonu önemli bir maçımız var. Son şampiyon Lille'le oynayacağız." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Karşılaşmanın 34. dakikasında yaşanan olaylar nedeniyle maçın hakemi Pawel Raczkowski, 38. dakikada mücadeleye bir süre ara vermiş, oyun 8 dakikalık aranın ardından kaldığı yerden devam etmişti. Maç öncesi başlayan, maçla birlikte zirveye ulaşan gerginlik maç sonu da devam etmişti.

Bir dönem Arjantin ve Şili Milli Takımlarını çalıştıran Jorge Sampaoli'nin bir Kupa Amerika şampiyonluğu bulunuyor.