Mario Gomez'den Beşiktaş açıklaması! ''Kariyerimin en iyi sezonuydu''

Beşiktaş'ın efsane golcülerinden Mario Gomez, siyah-beyazlı takımda geçirdiği günler hakkında konuştu. Kariyerinin en iyi sezonunu Beşiktaş'ta geçirdiğini belirten Mario Gomez, ''Dünyanın en güzel stadyumundaki ilk golü attım.'' dedi. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın efsane golcülerinden Mario Gomez ile milli futbolcu Cenk Tosun, GoTürkiye Youtube kanalında İstanbul'da yapılacak Şampiyonlar Ligi finali ve turnuvada geçmişe yönelik anılarıyla ilgili sohbet gerçekleştirdi.

İşte iki ismin samimiş açıklamaları:

"ÇOĞUNU MARIO ATTI"

Soru: "Birbirinizi tekrar görmek nasıl bir duygu? Beşiktaş'ta beraber oynadınız, şampiyon oldunuz ve 46 gol (29 gol Gomez, 17 gol Cenk) attınız."

CENK TOSUN: "Çoğunu Mario attı."

MARIO GOMEZ: "17 gol, yedek forvet için çok fazla."

"EN İYİSİ MARIO'YA SORALIM"

CENK TOSUN: "Şampiyonlar Ligi herkesin hayali. Dünyanın en iyi turnuvası. Şampiyonlar Ligi marşını duymak bile çok etkileyici. Şampiyonlar Ligi'ni en iyi Mario'ya sorabiliriz. O bu kupayı da kazandı."

"KARİYERİMİN EN İYİ SEZONU"

MARIO GOMEZ: "İnsanlara bazen anlatıyorum. Beşiktaş'ta geçirdiğim sezon, kariyerimin en iyi sezonuydu. Her şeyiyle harika bir sezondu. 8-9 yıl sonra şampiyon olduk. Dünyanın en güzel stadyumundaki ilk golü attım. "

"3 FİNAL OYNAYIP 1 KEZ KAZANDIM"

MARIO GOMEZ: "Beşiktaş'ta geçirdiğim harika yıldan önce 2013 yılı benim için çok önemli bir yıl oldu çünkü gençtim ve 2011, 2012, 2013 gibi her yıl en üst basamağa çıkmak için gelişmeye devam ediyordum. 3 kez final oynayıp 1 kez kazandım ve 2 kez de kaybettim."

"NASIL KAYBETTİK KİMSE İNANAMADI"

MARIO GOMEZ: "Dortmund'a karşı Bayern'le Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmak hayallerin gerçek olmasıydı. Hayatımın en iyi günüydü diyebilirim. Bir önceki yıl Chelsea'ye karşı finalde kupayı kaybetmiştik. O maçı nasıl kaybettiğimize kimse inanamamıştı. Ertesi yılın bizim yılımız olacağına inanmıştık. 2013'te finali kazandık ve sonrasında Stuttgart'a karşı bir sezonda 3. kupamızı almak için maça çıktık. O maçta da iki gol attım"

"EN İYİ FORVET GOMEZ, EN İYİSİ QUARESMA"

CENK TOSUN: "Mario'yla Şampiyonlar Ligi'nde birlikte oynamadık. Avrupa Ligi'nde oynadık. Burada yanımda diye söylemiyorum, benim birlikte oynadığım en iyi forvet Mario Gomez. Ondan çok şey öğrendim. Şampiyonlar Ligi'nde birlikte oynadığım en iyi oyuncu ise Ricardo Quaresma'ydı. O çok yetenekliydi, muhteşem ortaları vardı. Gözleri kapalı bile orta yapabilirdi."

MARIO GOMEZ'İN EN ZORLAYAN SAVUNMACILAR

MARIO GOMEZ: "En zorlayan oyuncuların başında söylemem gereken isim Puyol. Bir canavar gibiydi. Benim babam İspanyol ve onlara karşı oynarken de saha içinde konuşmaya çalışıyordum. Puyol bana hiç cevap bile vermiyordu. Maç içinde tekmeliyordu ama maçtan sonra dostluğumuz devam ediyordu. Aynı şekilde Sergio Ramos'u da söylemeliyim. Ancak Manchester United'da Vidic - Rio Ferdinand ikilisi de inanılmazdı. Özellikle Vidic inanılmaz özelliklerdeydi. Onlara karşı şut bile atamadığımı hatırlıyorum"

"EN ZORLANDIĞIM KOULIBALY VE UPAMECANO"

CENK TOSUN: "Şampiyonlar Ligi'nde en sert savunma oyuncusu Napoli'deyken Koulibaly'di. Şuan Bayern'de olan Upamecano ile Leipzig'de oynarken karşılaşmıştık. Çok güçlü ve hızlı ayrıca hava topları da çok iyiydi"

ROBBEN - RIBERY - LAHM İTİRAFI

MARIO GOMEZ: "Bayern'deki 4 yılımda mükemmel oyuncularla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde oynadım. Forvet olarak sağ ve sol kanadımda oynayan iki oyuncu benim Şampiyonlar Ligi'nde birlikte oynadığım en yetenekli oyunculardı. Ribery ve Robben. İkisi de farklı oyunculardı. Tek bir isim söyleyecek olsam ise Phillip Lahm'ı seçerim. Yıllarca Bayern'de oynadı, Milli Takım'da da beraber oynadık ama toplasanız 20 kez top kaybetmemiştir. Asla top kaybetmezdi. Bu inanılmaz bir özellik. Ribery veya Robben kadar yetenekli değildi belki ama topu ona verirseniz o ne yapması gerektiğini bilirdi."

"O GOLÜ 500 KEZ İZLEDİM"

CENK TOSUN: "Şampiyonlar Ligi'nde sezonun golü seçilen Benfica'ya attığım golün gecesinde uyuyamamıştım. Golü yatağımda 500 kez izlemişimdir. Nasıl olduğuna inanamamıştım. Devre arasına 3-0 girmiştik, ikinci yarıda müthiş bir motivasyonla çıktık. Gol de o geri dönüş için bir aracı oldu. Dragao'da Casillas'a attığım golü de unutamayacağımı söyleyebilirim"

"BEN RÖVEŞATA GOLÜ ATAMADIM"

MARIO GOMEZ: "Ben küçükken çok denemişimdir röveşata golünü. 20 yıl futbol oynadım ve 1 tane bile röveşata golüm yoktur. Cenk'i bu özel golü için ayrıca kutluyorum"

CENK TOSUN'UN ŞAMPİYONLUK FAVORİSİ

CENK TOSUN: "Real Madrid son şampiyon ve hocaları da Mr. Ancelotti. Everton'da hocamdı. Onu çok severim, benim için çok özel birisidir. Bu nedenle benim favorim Real Madrid"

MARIO GOMEZ'İN FAVORİSİ

MARIO GOMEZ: "Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nin canavarı adeta. Tüm zamanların en büyük takımı diyebiliriz. Finali de onların kazanmasını isterim"

CENK'İN TARAFTARLARA TAVSİYELERİ

CENK TOSUN: "Kendi ülkem olduğu için söylemiyorum bana göre dünyanın en güzel şehri İstanbul. İstanbul'a gelecek futbolseverlere şehre erken gelmelerini, buradaki geleneksel yemekleri tatmalarını isterim. Maçın oynanacağı stat ve atmosfer zaten muhteşem olacak."

"TÜRK KAHVALTISINI ÇOK SEVİYORUM"

MARIO GOMEZ: "Final için gelecek taraftarlara söyleyeceğim, İstanbul benim en sevdiğim ilk 3 şehir arasında. Ben, Nişantaşı'nda yaşıyordum. Beşiktaş ile komşu semt. Sadece dolaşabilir ve şehrin güzelliğini görebilirsiniz. Vodafone Arena'yı görmenizi tavsiye ederim. Boğazı görmenizi isterim. Türk yemeklerini mutlaka tatmalılar. Özellikle Türk kahvaltısını çok seviyorum. Taksim'de tarihi binaları görebilirsiniz, şehrin tarihi alanları da muhteşem. İstanbul'u tamamen gezebilmeniz için 1 yılınızı harcamanız gerekiyor."