Marek Hamsik'ten kahreden haber! Trabzonsporlular çok üzülecek

Marek Hamsik, Trabzonspor ile fırtına gibi bir başlagıç yapmış kısa sürede içinde takımının en değerli oyuncusu haline gelmişti. Son haftalarda sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Marek Hamsik'in babası Richard Hamsik, oğlunun sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Star Gazetesi

Marek Hamsik için Trabzonspor'da son zamanda işler yolunda değil. Türkiye kariyerine müthiş bir başlangıç yapan , lâkin son 9 lig maçında sakatlığı sebebiyle sadece 9 dakika süre alabilen Marek Hamsik'in babasından açıklama geldi. Richard Hamsik, oğlunun sakatlığı hakkında önemli bilgiler verdi.

MAREK HAMSIK, TARAFTARIN GÖZBEBEĞİ OLMUŞTU

Star Gazetesi'nin haberine göre, Trabzonspor'un geçtiğimiz yaz İsveç 1. Ligi takımlarında IFK Göteborg'dan bedelsiz olarak kadrosuna kazandırdığı Marek Hamsik, bordo-mavililerde sezona fırtına gibi bir başlangıç yaparak takımın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Lâkin Slovak oyuncu geçirdiği sakatlık nedeniyle ligdeki son 9 maçın 8'inde takımda yer alamadı.

BABA HAMSIK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Marek Hamsik'in babası Richard Hamsik, oğlunun sağlık durumu ile ilgili Slovakya basınına konuştu. Hamsik, "Marek'in durumu Napoli, Türkiye ve ayrıca milli takımımızda çeşitli doktorlar tarafından kontrol edilmektedir." İfadelerini yer verildi.

"SON DURUMU MAREK HAMSIK AÇIKLAYACAK"

34 yaşındaki tecrübeli oyuncunun babası oğlunun sahalara ne zaman döneceği hakkında bir şey söylemenin çok zor olduğunu ifade ederken, "Daha çeşitli tetkikler yapılması gerekiyor ama şu anda bunun hakkında daha fazla bir şey söyleyemem. Marek, birkaç gün içinde Slovakya'da bir basın toplantısı düzenleyecek ve sağlık durumunu detaylı bir şekilde anlatacak. Durumunun iyiye mi yoksa tam tersine daha mı kötüye gittiğine açıklık getirecek." şeklinde konuştu.

FUTBOLU BIRAKACAK MI?

Geçmişte Marek Hamsik'in 35 yaşında futbolu bırakmak istediğini söylemesinin hatırlatılması üzerine, böyle bir durumun olup olmadığı sorulan Richard Hamsik bu soruya, "Trabzonspor'la önümüzdeki sezon için geçerli bir sözleşmesi var. Eğer şampiyon olmayı başarırlarsa, Şampiyonlar Ligi'ni oynaması için bir motivasyonu olduğunu düşünüyorum." şeklinde bir cevap verdi.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Marek Hamsik, bu sezon bordo-mavili formayla 24 maçın 23'ünde ilk 11'de yer aldı. 34 yaşındaki Slovak oyuncu, bu karşılaşmalarda 2 gol ve 4 asistle takımına katkıda sağlamayı başardı. Deneyimli oyuncunun Trabzonspor ile olan sözleşmesi ise 2023'ün yazında son bulacak.