Marcus Rashford: Acı bir ödül!

İngiltere'de beslenme yetersizliği çeken çocuklara yaptığı gıda yardımları nedeniyle Manchester Üniversitesi tarafından fahri doktora verilen Marcus Rashford, “Bu acı bir ödül” dedi.

AKŞAM

Manchester United yıldızı Marcus Rashford, hükümetin sosyal yardım kesintilerinden sonra yoksul çocuklar verdiği destek nedeniyle aldığı "Fahri doktora" ödülü için, "Acı bir ödül" nitelemesini yaptı.

Pandemi nedeniyle yoksul çocuklara verilen yemeğin kesilmesi üzerine başlattığı kampanyayla gündeme gelen yıldız oyuncuya Manchester Üniversitesi rektör yardımcısı Profesör Dame Nancy Rothwell, fahri doktora ödülü takdim etti.

Törende konuşan Rashford şu mesajları verdi:

Benim durumumdaki insanları, yoksullukla mücadele etmeye çağırıyorum. Bugün bulunduğum yerde olmamda büyük pay sahibi olan Sir Alex'in huzurunda bu ödülü almak çok güzel. Birleşik Krallık'ta milyonlarca aile ayakta kalmak için aldığı bir desteği kaybetti. İngiltere'de her 3 çocuktan biri yetersiz beslenmeyle karşı karşıya. Bu nedenle aldığım ödül benim için acı bir ödül. Artık Covid-19 bahane olarak kullanılmamalı.

"İSTİSNAİ BİR GENÇ"

Marcus Rashford'a ödülü takdim eden Prof. Rothwell, "Marcus, yaşının çok ötesinde bir olgunluğa ve cömertlik duygusuna sahip, istisnai bir genç adam. Üniversitemizin sorumluluk projelerini kendisiyle paylaşmaktan ve bu ödülü vermekten gurur duyuyorum. Hak edilmiş bir ödül ve onur." dedi.

BAŞKAN'I VAZGEÇİRDİ

Rashford pandemi nedeniyle yoksul çocuklara verilen gıda yardımını kesen İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a karşı yürüttüğü kampanya ve çocuklara yaptığı yardımlarla dünyanın gündemine geldi. Başkan Johnson onun telkin ve kampanyaları nedeniyle kararını değiştirmek durumunda kaldı. 20 milyon pound bağış toplayarak, en çok bağış toplayan kişi oldu.

Kulüpler Dünya Kupası yapılmayabilir

EYLÜLÜN EN İYİSİ CR7

Öte yandan Manchester United formasıyla İngiltere'ye dönen Crisitano Ronaldo, Premier Lig'e damga vurmaya devam ediyor. Portekizli yıldız, ManU'da gösterdiği performansla Premier Lig'de eylül ayının futbolcusu oldu. Deneyimli oyuncu, ligde 3 gol atma başarısı gösterirken, Şampiyonlar Ligi'nde de fileleri 2 kez sarstı.

Barça'ya bir darbe de Camp Nou'dan