Galatasaray'dan sürpriz transfer! Yeni Marcao Süper Lig'de bulundu

Yerli stoper takviyesi yapmak isteyen Galatasaray'ın radarına Abdülkerim Bardakcı girdi. Teknik direktör Fatih Terim'in Abdülkerim Bardakcı için rapor hazırlattığı ve resmi teklifi kısa süre içinde yapılacağı öğrenildi.

Aksam.com.tr

Yeni yabancı kuralının ardından savunmaya yerli takviyesi yapmak isteyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, aradığı ismi Süper Lig'de; İttifak Holding Konyaspor'da buldu. Sarı-kırmızılılar, sol stoper pozisyonunda oynayan Marcao'nun alternatifi için hem solak hem de yerli olmasından ötürü Abdülkerim Bardakcı'yi radarına aldı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Abdülkerim Bardakcı için rapor hazırlattığı ve kısa sürede resmi teklifin yapılacağı öğrenildi.

FATİH TERİM, ABDÜLKERİM BARDAKCI'YI GÖZÜNE KESTİRDİ

Bu doğrultuda sarı-kırmızılı takım, İttifak Holding Konyaspor formasıyla başarılı bir grafik çizen Abdülkerim Bardakcı'yı listesine alırken, Konyaspor'un çıkışında önemli pay sahibi olan Abdülkerim Bardakcıı'yı Fatih Terim'in bizzat istediği öğrenildi. Daha öncesinde de yakından takip edilen 27 yaşındaki futbolcu için Cimbom'un kısa süre içerisinde teklif yapması bekleniyor.

MARCAO'NUN ALTERNATİFİ ABDÜLKERİM BARDAKCI

Konyaspor forması ile bu sezon Süper Lig'de oynanan 11 maçın 11'inde de 90 dakika forma giyen ve yeşil-beyazlıların ligdeki çıkışında önemli bir pay sahibi olan Abdülkerim Bardakcı, sol ayaklı stoper olması sebebiyle Marcao'nun da alternatifi olabileceği konuşuluyor. Bu sezon ligde 3 gol kaydeden Abdülkerim Bardakcı, "golcü stoper" kimliğiyle de ön plana çıkıyor.

Geçen sezon 24 Mart'ta milli takıma çağrılan Abdülkerim Bardakcı'nın Konyaspor ile 30 Haziran 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Tecrübeli futbolcu, bir çok kulübün de radarında.

KONYASPOR DA DEVREDE

Bardakcı'ya olan ilginin farkında olan Konya ekibi, sözleşme uzatımı için devreye girdi. Beşiktaş'ın da bir dönem ilgilendiği 27 yaşındaki futbolcunun menajeri ile masaya oturacak olan Konyaspor yönetimi, Abdülkerim Bardakcı'nın sözleşmesini uzatarak futbolcuyu bedelsiz elinden çıkarmak istemiyor.

Galatasaray, Abdülkerim Bardakçı'yı kadrosuna katarsa sol stoper pozisyonunda oynayan Marcao'yu da yedeklemiş olacak. Sarı-kırmızılılarda sağ stoper pozisyonunda oynayan Victor Nelsson'un alternatifi halihazırda Alpaslan Öztürk.

LUYINDAMA'NIN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

Galatasaray'da 2 yıllık sözleşme uzatılan Luyindama ise Fatih Terim'in planları arasında yer almıyor. Sürekli yaptığı hatalarla Terim'i çılgına çeviren Kongolu futbolcu ile Galatasaray, bonservis bedeli kazanabilmek için sözleşme uzatımına gitti.

26 Eylül'de Nef Stadı'nda Göztepe ile oynanan ve Galatasaray'ın 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan maçta yaptığı hatayla takımını 1-0 geriye düşüren Luyindama'nın biletini o gün kesen Fatih Terim, 27 yaşındaki futbolcuya o gün bu gündür ligde şans vermiyor.