Manu'yu elimizden kaçırdık

Kanarya ilk 15 dakika oyuna hükmetti, 15'te kontra sonunda Eriksen topu ağlara yolladı. 49'da Maxi'nin ortasını En-Nesyri kafayla asiste çevirdi. 57'de Mou atıldı. Fener evinde 3 puanı kaçırdığına üzüldü...

AKŞAM SPOR

ÖMER ÖZARSLAN

M.United'ın 15'te kaleyi bulan ilk şutu gol oldu.

36. dakikada Onana üst üste kurtarışlarla devleşti.

En-Nesyri, FB formasıyla Kadıköy'de ilk golünü attı.

Maça şaşırtıcı bir kadroyla çıkan F.Bahçe Süper Lig müsabakalarına göre hayli baskılı başladı. Ancak M.United ilk atağında golü buldu, Çağlar adeta geri kaça kaça adeta golü çağırdı... Eriksen düzgün vuruşlu golü attı.

Kanarya sinmedi ve oyun üstünlüğünü sürdürdü, Tadic çok cılız vuruşlarla Onana'ya takıldı. İlk yarı bittiğinde F.Bahçe 0.79 gol beklentisi ve 7 şut, rakip ise 0.29'a 7 ile oynadı. Topla oynama 61'e 39 oldu. ManU kalecisi özellikle 30-40 arası devleşti. 2. yarının başında da F.Bahçe özgüvenli başladı, Maxi'nin ortasında Nesyri kafayla attı.

57'de Mou itirazdan kızardı. Hem F.Bahçe hem Manu 1-1'den sonra oyunu rölantiye aldı. Son bölümde deplasman ekibi daha baskılı oynatan taraftı. Livakovic ise güven verdi. Kanarya kaybetmedi, gün sonunda devden puanı aldı.

MOURİNHO'YA KIRMIZI KART

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, sert itirazdan dolayı 57'nci dakikada kırmızı kart gördü, tribüne çıktı. 56. dakikada Osayi Samuel'in yerde kaldığı pozisyonda Sarı-Lacivertliler penaltı bekledi. Futbolcular, VAR'ın müdahale edeceği düşüncesiyle hakeme baktı. Ancak oyun bir süre daha devam etti.

Osayi acı içinde yerde kıvranırken Manchester United'ın futbolcuları topu dışarı attı. Ancak Fransız hakem Turpin'den penaltı kararı gelmedi. Kenarda tepki gösteren Jose Mourinho'nun üstüne koşan hakem, Mou'ya direkt kırmızı kart çıkardı. Hayli öfkelenen Mourinho, tribüne alındı.

Pozisyondan sonra sarı kart gören ve sakatlıktan yeni çıkan Osayi Samuel de riske edilmedi, yerine Rodrigo Becao oyuna girdi. Portekizli hoca tribünden heyecanlı şekilde maçı izledi ve kulübedeki yardımcılarına direktif yollamaya devam etti.

ALTAY'IN DUYGUSAL ANLARI

İki sene önce F.Bahçe'den ManU'ya transfer olan Altay Bayındır'a maç öncesi çiçek verildi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda, "Evine tekrar hoş geldin Altay Bayındır" anonsu yapıldı. Milli kaleci tribünlere dönüp alkışlarla karşılık verirken gözyaşlarını tutamadı.

İNGİLİZ BASININA ŞİKAYET ETTİ

Fenerbahçe Hocası Mourinho'nun maçtan önce İngiliz basınına yaptığı açıklamalar gündeme damga vurdu. Portekizli hoca, "F.Bahçe'nin son on yıllık tarihi, iyi antrenörler, iyi oyuncular, özverili başkan ve yönetim... Hiçbir şey kazanamadılar. Bunun sebebi var. Ligdeki maçımız 2-2 bitti. Yediğimiz golü, sadece F.Bahçe yerdi, sadece" dedi