‘ManU bizden oyuncu alamaz‘

Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola, Manchester United'ın oyuncularını alabilecek güçte olmadığını iddia etti.

Transfer döneminde takıma Angel di Maria, Daley Blind ve Radamel Falcao gibi isimleri dahil eden ve Bayern Münihli Thomas Muller, Arjen Robben ve Bastian Schweinsteiger ile de ilgilendiği konuşulan Manchester United, Pep Guardiola‘nın gözünü korkutamamış. İspanyol teknik adam, geçen sezon Avrupa Kupalarına katılma şansı elde edememelerine rağmen kadroya ciddi anlamda yatırım yapan Manchester United’ın, Münih‘in yıldızlarını alamayacağını savunuyor. “Yeterince paraları yoktu” diyor İspanyol hoca.

"Transfere çok para harcadıklarını görüyorum, bu dostum Louis için iyi. Transfer yapmak bu oyunun bir parçası. Dünyadaki bütün takımlar farklı takımlardan oyuncu talep ediyor ancak bu futbolcudan futbolcuya değişir. Oyuncu oynamak isterse oynar, kalmak isterse kalır. Manchester bu tür oyuncuları da istiyor."


David Moyes önderliğindeki Manchester United geçen sezon Premier Lig‘i 7'nci sırada bitirerek Avrupa Kupalarının dışında kalmıştı. Guardiola United’ın yaşadığı zorlu sürecin Avrupa‘nın diğer elit takımları içim bir ders olması gerektiğini de ekliyor:

Bu büyük kulüpler için iyi bir ders. ‘Biz yenilmeziz ve güçlüyüz’ şeklinde düşünebilirler ama işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Futbol bu yüzden büyüleyici. Her hafta hazır olmanız ve hazır olduğunuzu gösterebilmeniz gerek. 45 dakika kötü oyun sizi planlarınızın dışında bırakabilir. (FourFourTwo)