Manchester City'e müthiş kaynak! Pep Guardiola transfer sezonunu iple çekiyor

Manchester City, sportif başarısının yanına ekonomik başarıyı da ekledi. İngiliz devi pandemi başlangıcından bu yana en çok kazanan spor kulübü oldu.. Pep Guardiola ile birlikte başarıdan başarıya koşan Manchester City tam 541 milyon sterlini kasasına koydu. Bu muazzam gelir, Pep Guardiola'ya şimdiden yeni yıldızların hayalini kurdurmaya başladı...

AKŞAM

Manchester City'den dev başarı! Avrupa futbolu pandeminin getirdiği ekonomik sorunlarla boğuşurken, bir önceki sezona göre gelir artışı sadece yüzde 1.9 olarak gerçekleşti.

Deloitte'nin araştırmasından elde edilen verilere göre tablo şöyle:

Manchester City, 2020/21 sezonu için Deloitte tarafından dünyanın en yüksek gelir getiren futbol kulübü seçildi.

MANCHESTER CITY REAL MADRID'I GERİDE BIRAKTI

Premier Lig ekibi, geçen yıl listede altıncı sıradaydı. Ancak 541.7 milyon sterlin gelirle bu yıl Avrupa futbolunun en büyük kulüplerini geride bırakmayı başardı. İkinci sırada ise 538.1 milyon Sterlin'le Real Madrid yer alıyor.

Bayern Münih, Barcelona ve Manchester United ilk beşe girebilen diğer ekipler. Liverpool 7, Chelsea, Tottenham listenin onuncu sırasında. Sadece Manchester City, PSG, Chelsea ve Juventus bir önceki sezona göre gelir artışı sağlayan kulüpler oldu.

MANCHESTER CITY'E YAYIN GELİRİNDEN DEV GELİR

Kovid-19'un Para Ligi kulüplerinin finansmanı üzerindeki etkisi de dikkat çekici bir başka unsur. Ancak Türkiye'nin tam tersine naklen yayın gelirleri pandemiye rağmen büyüdü ve 4.6 milyar Sterlin olarak gerçekleşti.

Manchester City'den dev başarı! Avrupa futbolu pandeminin getirdiği ekonomik sorunlarla boğuşurken, bir önceki sezona göre gelir artışı sadece yüzde 1.9 olarak gerçekleşti. Deloitte'nin araştırmasından elde edilen verilere göre tablo şöyle: