Manchester City'den futbol tarihini değiştirecek hamle! Dünyada ilk...

İngiliz futbol devi Manchester City'den büyük bir teknoloji hamlesi geldi. City, teknoloji devi Sony ile anlaşarak Metaverse evreninde Etihad Stadyumu'nun inşasına başladı. Manchester City yönetimi, sanal dünyadaki Etihad Stadyumu'nu birkaç kez daha doldurmayı planlıyor ve dünyanın her yerinden taraftarlarının maçları canlı izlemelerine imkân sağlamayı düşünüyor.

aksam.com.tr / Inews.co.uk

Çeviri: Bilal Sadi

Manchester City, Sony'deki sanal gerçeklik uzmanlarının yardımıyla Metaverse evreni içinde dünyanın ilk futbol stadyumunu inşa etmeye başladı.

Aksam.com.tr'nin "Inews.co.uk"tan aktardığına göre, Sony'nin bir yan kuruluşu olan Hawk-Eye tarafından oluşturulan görüntü analizi ve iskelet izleme teknolojilerini kullanan City, Etihad Stadyumu'nu sanal gerçeklik dünyasında Manchester City taraftarlarının merkezi haline getirecek.

Proje üzerinde çalışan kulüp yetkilileri, City'nin sanal bir Etihad Stadı'nı birkaç kez doldurabileceği ve Manchester kentine gelemeyecek taraftarların bile dünyanın herhangi bir yerinde kendi evlerinin rahatlığında canlı maç izlemelerine olanak sağlayan bir proje olarak görüyorlar.

MANCHESTER CITY, SONY İLE SÖZLEŞME İMZALADI

Premier Lig'in dijital öncülerinden Manchester City, teknoloji devi Sony ile üç yıllık bir anlaşma imzaladı. Metaverse çalışmaları henüz emekleme aşamasında olsa da, Sony uzmanlarından oluşan teknik ekipler, City'nin dijital olarak haritasını çıkarmak ve sanal gerçeklikte yeniden oluşturmak için Etihad Stadyumu'nu ziyaret ettiler.

CITY'DEN SINIRLARI ORTADAN KALDIRAN STADYUM

City Football Group Pazarlama ve Taraftar Katılım Sorumlusu Nuria Tarre, Manchester City'nin yeni projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Nuria Terre, "Metaverse projemizde hayal ettiğimiz nokta, bir maçı yeniden tekrar tekrar oynayabilmek. O maçı canlı ve istediğiniz koltuktan seyredebilmeniz. Burada sınırımız gökyüzü. Hayal ettiğimiz her şeyi yapabiliriz. Üstelik stadyum kapasitesinde de sınır yok. Sınırsız kapasiteli bir stadyumumuz olacak. Maçı izlemeniz için İngiltere'ye gelmenize bile gerek yok. " ifadelerini kullandı.

Tarre ayrıca, "Eskiden bir futbol taraftarı oyunla ya stadyumda ya da sokakta tanışırdı. Şimdi gençler önce FIFA oyunları oynuyorlar ve futbolla burada temas ediyorlar. Sonrasında gerçekten futbola ilgi gösteriyorlar." diyerek sözlerini sürdürdü.

DİĞER PREMIER LİG EKİPLERİ DE METAVERSE'DE YER ALABİLİR

Metaverse dünyası veri deposuna şu anda bir kulaklık aracılığıyla erişiliyor ve bu sanal dünyada sensörlü oyun konsolları aracılığıyla geziniliyor. Futbol ve sanal gerçeklik alanında çalışan geliştiriciler, teknolojinin şu anda bir maçın FIFA video oyununun görünümüne benzer şekilde dijital bir sürümde çoğaltılmasına izin vereceğine, ancak gelecekte taraftarların sanal bir stadyumda oynanan gerçek oyunları izleyebileceğine inandıklarını dile getiriyorlar.

Premier League kulüpleri tarafından oyuncuları eğitmek için kullanılan Player 22 şirketi ve Metaverse oyununu geliştiren Rezzil firmasının kurucu ortağı Andy Etches bu yeni dünya için, "Çok uzak değil" diyor.

Etches Metaverse projeleri hakkında da, "Bu aşamada bilgisayar tarafından üretilen bir sürüm olması daha muhtemel olsa da, hemen hemen şimdi teslim edebiliriz." İfadeleri ile görüşlerini dile getiriyor.

METAVERSE NEDİR?

Metaverse, katılımcıların dijital avatarlar olarak internetin sanal gerçeklik dünyasını keşfedebilecekleri bir platform. Facebook, bu projeyi gerçeğe dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor ve kullanıcılarına ,"Sizinle aynı fiziksel alanda olmayan diğer insanlarla oluşturabileceğiniz ve keşfedebileceğiniz bir dizi sanal alan." sloganı ile yeni bir alan yaratmayı hedefliyor.

Facebook, Metaverse projesinde başarılı olursa, bu yeni dünyanın ziyaretçileri diğer sosyal medya aktivitelerinin yanı sıra; çalışabilir, oyun oynayabilir, öğrenebilir, alışveriş yapabilir, arkadaşlık kurabilecek bir sanal gerçeklikte yer alabilecekler.

aksam.com.tr