Madalya yolcuları

İstanbul Havalimanı'nda yapılan bir tören ile sporcularımızı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yolcu etti. Millilerimiz madalya için söz verip coşkuyla yola çıktı.

AKŞAM SPOR

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcu kafilesi, dün İstanbul Havalimanı VİP Lounge'da düzenlenen törenle Paris'e uğurlandı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sporcularımızın Paris'ten başarı hikayeleri ile dönerek milletimizi gururlandıracağına yürekten inanıyorum. Team Türkiye yolunuz açık olsun. Sizi bugün dualarla, alkışlarla uğurluyoruz, madalyalarla da geri dönmenizi bekliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun" diye konuştu.

GÖZÜMÜZ, GÖNLÜMÜZ SİZİNLE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve başarı dileklerini tüm sporculara ileten Yılmaz, "Son yıllarda, ülkemiz spor alanında büyük başarılara imza atmış, uluslararası alanda adından sıkça söz ettirmiştir" ifadelerini kullandı. Yılmaz, olimpiyatlara katılacak sporculara güvenlerinin tam olduğunu belirterek, "102 sporcumuzdan oluşan olimpiyat kafilemiz geçmişten bu yana nice başarıyı tatmış, milletimizin göğsünü kabartmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Olimpiyat Oyunları'ndaki 100. yılında her birinizin üstün gayret göstereceğine ve bize yeni sevinçler yaşatacağınıza yürekten inanıyorum. Gözümüz, kulağımız, gönlümüz sizlerin yanında olacak" dedi.

SPOR YÜKSELEN YILDIZIMIZ OLACAK

Yılmaz, son yıllarda Türkiye'nin spor alanında büyük başarılara imza attığını belirterek, "Ülkemiz uluslararası alanda adından sıkça söz ettirmiştir. Geçtiğimiz günlerde A Milli Takımı'mızın Avrupa Şampiyonasında sergilediği performans milletimize büyük bir sevinç ve gurur yaşatmıştır" dedi. Gelecekten umutlu olduğunu kaydeden Yılmaz, "Filenin Sultanları'nın Avrupa birincilikleri, Mete Gazoz evladımızın okçuluktaki üstün başarıları, güreşte elde edilen altın madalyalar ve atletizmde kırılan rekorlar gibi daha pek çok alanda spor yükselen yıldızımız olmuştur" ifadelerini kullandı. Yılmaz, kadın sporcu sayısının artmasından kaynaklanan sevincini de dile getirdi.