EMRULLAH SARIYILMAZ
2026 Dünya Kupası'nda heyecan tam gaz sürerken, son 32 turunda son derece zorlu bir karşılaşma oynandı. İngiltere, Demokratik Kongo karşısında 1-0 geriye düştüğü maçta, Harry Kane'in golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonucun ardından İngilizler, adını son 16 turuna yazdırdı.
Maçta gol perdesini Demokratik Kongo Cumhuriyeti açtı. Güçlü rakibi karşısında Kongo, maçın 7. dakikasında Cipenga ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla noktalanırken, karşılaşmada dakikalar 75'i gösterirken Harry Kane sahneye çıktı. Yıldız golcü takımını 1-1'lik beraberliğe taşıdı.
İngiltere için zorlu dakikalar sürerken, Harry Kane bir kez daha sahneye çıktı. 86. dakikada bir gol daha kaydeden kaptan, takımını bir üst tura taşımayı başardı.
Bu sonucun ardından adını son 16 turuna yazdırmayı başaran İngiltere, turnuvanın ev sahibi ekiplerinden Meksika'nın rakibi oldu. Meksika ile İngiltere arasındaki karşılaşma, 6 Temmuz Pazartesi günü TSİ 03.00'te oynanacak.
İngiliz yıldız futbolcu Harry Kane, maçta 2 gol atarak turnuvada 5 gole ulaştı.
Kane, 2026 Dünya Kupası'nda 6'şar golü bulunan Arjantinli Lionel Messi ve Fransız Kylian Mbappe'yi gol krallığı yarışında takip etti.MAÇTAN DAKİKALAR
Maçın ilk anları orta saha mücadelesi şeklinde geçerken 7. dakikada Demokratik Kongo Cumhuriyeti, 1-0 öne geçti. Mbemba'nın uzun pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Cipenga, sağ ayağıyla sert vurdu ve yerden giden top yakın köşeden filelerle buluştu.
29. dakikada İngiltere gole yaklaşırken sağ kanattan kullanılan serbest atışta Rice, sağ ayağıyla orta yaptı ve ön direkte Konsa'ya çarpan top yandan az farkla auta çıktı.
30. dakikada İngiltere bir fırsattan daha yararlanamadı. Rice'ın ortasına ceza sahası çaprazında bulunan Bellingham'ın kafa vuruşunda, kaleci Mpasi topu çıkardı.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti, devreye 1-0 önde girdi.
53. dakikada İngiltere gole yaklaştı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bellingham, sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Mpasi'nin çıkardığı meşin yuvarlağı çizgi üzerinde savunma uzaklaştırdı.
İngiliz taraftarlar, su molasında "Take Me Home, Country Roads" şarkısıyla coşarken futbolcular da yenik durumdayken taraftarından aldığı artan destekle moladan sonra Kane ile golleri buldu.
75. dakikada İngiltere beraberliği yakaladı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Gordon, sağ ayağıyla ortaladı ve penaltı noktası sağında bulunan Kane, meşin yuvarlağa kafayı vurdu. Top, kaleci Mbasi'nin sağından ağlarla buluştu: 1-1.
86. dakikada İngiltere 2-1 öne geçti. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Bellingham, vuruşunu yaptı ve kaleci topu çıkardı. Dönen topu ceza yayı üzerinde kontrol eden Kane, ceza alanına girip sağ çaprazdan sağ ayağıyla sert vurdu ve meşin yuvarlağı yakın köşeden filelerle buluşturdu.
Maçta başka gol olmayınca İngiltere, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ni 2-1 mağlup etti ve son 16 turuna adını yazdırdı.
Stat: Atlanta
Hakemler: Adham Makhadmeh, Mohammad Al Kalaf, Ahmad Al Roalle (Ürdün)
İngiltere: Pickford, Konsa, O'Reilly, Guehi, Spence (Dk. 70 Eze), Rice (Dk. 90 Stones), Anderson, Bellingham, Kane, Rashford (Dk. 61 Gordon), Madueke (Dk. 61 Saka)
Demokratik Kongo Cumhuriyeti: Mpasi, Wan-Bissaka, Mbemba, Tuanzebe, Masuaku (Dk. 89 Joris Kayembe), Mukau (Dk. 76 Edo Kayembe), Mbuku (Dk. 64 Elia), Moutoussamy (Dk. 89 Mayele), Sadiki, Cipenga (Dk. 76 Bongonda), Wissa
Goller: Dk. 7 Cipenga (Demokratik Kongo Cumhuriyeti), Dk. 75 ve 86 Kane (İngiltere)
Sarı kartlar: Dk. 19 Bellingham (İngiltere), Dk. 27 Sadiki (Demokratik Kongo Cumhuriyeti)