MAÇ SONUCU: Borussia Dortmund 0-2 Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında Borussia Dortmund ile Real Madrid, Wembley'de karşı karşıya geldi. Maçı Real Madrid, 2-0 kazandı ve bir kez daha bu kupanın sahibi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında Borussia Dortmund ile Real Madrid, Wembley'de karşı karşıya geldi. Maçı Real Madrid, 2-0 kazandı ve bir kez daha bu kupanın sahibi oldu.

Real Madrid'e zaferi getiren golleri, 74. dakikada Carvajal ve 83. dakikada Vinicius Junior kaydetti.

Real Madrid'de Arda Güler, Borussia Dortmund'da Salih Özcan maçı yedek kulübesinde tamamladı.

86.212 SEYİRCİ TAKİP ETTİ!

Borussia Dortmund ile Real Madrid arasında oynanan final karşılaşmasını toplam 86.212 kişi takip etti.

15. ŞAMPİYONLUK!

Real Madrid, tarihinde 15. kez Şampiyonlar Ligi'ni müzesine götürdü. İspanyol devi, iki yıl aradan sonra Devler Ligi'nde yeniden kupa sevinci yaşadı.

Real Madrid; daha önce 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında olmak üzere kupada 14 kez mutlu sona ulaşmıştı.

Borussia Dortmund ise kupadaki tek şampiyonluğunu 1997'de elde etmişti.

ARDA GÜLER TARİHE GEÇTİ!

Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler, tarihe geçti. Genç oyuncu, Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu oldu. Öte yandan Arda Güler, final maçında forma şansı bulamadı.

TONI KROOS ŞAMPİYONLAR LİGİ ZAFERİYLE VEDA ETTİ

Kısa bir süre önce futbolu bırakacağını açıklayan Alman futbolcu Toni Kroos, Real Madrid ile yakaladığı bu zafer ile birlikte kariyerini UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile noktalamış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan final mücadelesinin ilk tehlikeli atağı 14. dakikada Borussia Dortmund'dan geldi. Real Madrid savunmasının arkasına sarkan Füllkrug'un sol taraftan ceza alanına çıkardığı topla buluşan Brandt'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

21. dakikada savunmadan derinlemesine atılan pasla hareketlenen Adeyemi, kaleci Courtois ile karşı karşıya kaldı. Belçikalı file bekçini çalımlayan Adeyemi'nin açısını kaybetmesine karşın yaptığı vuruşta, Real Madrid savunması topu kornere gönderdi.

23. dakikada Emre Can'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Füllkrug'un vuruşunda, top yan direkten döndü. Pozisyonun devamında Real Madrid savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

63. dakikada sol kanattan Adeyemi'nin ceza alanına ortaladığı topa Füllkrug kafayla vurdu. Kaleci Courtois, meşin yuvarlağı çelerek gole izin vermedi.

74. dakikada sol taraftan Rudiger'in kullandığı korner atışında, ceza alanında iyi yükselen Carvajal, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0.

81. dakikada Camavinga'nın ceza yayının hemen önünden kaleye gönderdiği şutta, Kobel son anda topu kornere çeldi.

83. dakikada Bellingham rakip yarı alanda kaptığı topu bekletmeden sol tarafta Vinicius Junior ile buluşturdu. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Kobel'in solundan ağlarla buluştu: 2-0.

Real Madrid, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Stat: Wembley

Hakemler: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)

Borussia Dortmund: Kobel, Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Emre Can (Dk. 80 Malen), Sabitzer, Brandt (Dk. 80 Haller), Sancho (Dk. 87 Bynoe-Gittens), Adeyemi (Dk. 72 Marco Reus), Füllkrug

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos (Dk. 85 Modric), Bellingham (Dk. 85 Joselu), Rodrygo (Dk. 90+1 Militao), Vinicius Junior (Dk. 90+4 Vazquez)

Goller: Dk. 74 Carvajal, Dk. 83 Vinicius Junior (Real Madrid)

Sarı kartlar: Dk. 35 Vinicius Junior (Real Madrid), Dk. 40 Schlotterbeck, Dk. 43 Sabitzer, Dk. 79 Hummels (Borussia Dortmund)