MAÇ SONUCU: Beşiktaş 0-1 Galatasaray

Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Nefes kesen maç, Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Nefes kesen maç, Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Galatasaray 3 puana, 2. dakikada Al-Musrati'nin kendi kalesine attığı golle ulaştı.

Öte yandan Beşiktaş, 90. dakikada Omar Colley'nin kırmızı kart görmesi sonucu maçı 10 kişi tamamladı.

Bu sonucun ardından haftaya lider giren sarı kırmızılılar, 75 puanla liderliğini sürdürdü. Beşiktaş ise 46 puanda kaldı.

Galatasaray, yenilenen Tüpraş Stadı açıldığı günden beri galibiyet alamıyordu. Sarı kırmızılı takım Beşiktaş'ın yeni stadında ilk kez galibiyet aldı.

8 KEZ KARŞILAŞTILAR

Geride kalan sezonlarda iki ezeli rakip Tüpraş Stadı'nda 8 kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş 6 galibiyet alırken, Galatasaray 1 galibiyet aldı. 1 maç da berabere sona erdi.

G.SARAY'IN SERİSİ DEVAM ETTİ

Sarı kırmızılı takım ligde üst üste 9. galibiyetini aldı. Okan buruk'un öğrencileri ayrıca, ligde 16 maçlık yenilmezlik serisini 17 maça çıkardı. Beşiktaş'ın ise 4 maçlık yenilmezlik serisi bu mağlubiyetle sona erdi.

Galatasaray bu galibiyetin ardından ligde puanını 75'e çıkardı ve Fenerbahçe'nin 2 puan önünde liderliğini sürdürdü. Beşiktaş ise 46 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray, sahasında Rizespor ile oynayacak. Beşiktaş ise Gaziantep FK'ya konuk olacak.

SANTOS'TAN 1 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ta teknik direktör Fernando Santos, kadroda zorunlu olarak bir değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, ligde İstanbulspor ile oynadıkları maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Gedson Fernandes'in yerine orta sahada Daniel Amartey'e forma verdi.

Kaleyi Mert Günok'a teslim eden Fernando Santos; savunma dörtlüsünü Onur Bulut, Necip Uysal, Omar Colley ve Arthur Masuaku'dan oluşturdu.

Orta sahanın merkezinde Al Musrati, Daniel Amartey ve Ernest Muçi'yi görevlendiren tecrübeli teknik adam, hücum hattını Milot Rashica, Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy'dan kurdu.

AMARTEY 2 MAÇ SONRA 11'DE

Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncularından Daniel Amartey, 2 maç sonra 11'de yer buldu.

Afrika Uluslar Kupası dönüşünde Trabzonspor ve Kayserispor maçlarında orta sahada görev yapan Amartey, İstanbulspor mücadelesinde oyuna sonradan dahil oldu.

Ganalı futbolcu, Gedson Fernandes'in yokluğunda 11'e dönerken, orta sahada görev aldı.

SEMİH KILIÇSOY'UN İLK DERBİSİ

Beşiktaş'ta bu sezon hücumda sergilediği başarılı performansla kazanılan puanlarda önemli paya sahip olan genç golcü Semih Kılıçsoy, ilk derbi sınavını Galatasaray karşısında verdi.

Semih Kılıçsoy ligde şu ana kadar 14 maçta 9 gol kaydetti.

Beşiktaş, büyük maçlar statüsündeki Trabzonspor karşılaşmasını genç golcünün attığı gollerle 2-0 kazanmıştı.

Semih'in yanı sıra ara transfer döneminde takıma dahil olan Al Musrati ve Muçi de Beşiktaş formasıyla ilk derbilerine Galatasaray karşısında çıktı.

121. KURULUŞ YILI

Beşiktaşlı taraftarlar, derbi öncesinde yaptıkları koreografiyle siyah-beyazlı kulübün 121. kuruluş yılını kutladı.

Kapalı tribünde Beşiktaş'ın 1903'ten itibaren kullandığı logolar ve kulüp kurucularının görüntüsünün yer aldığı bir pankart açılırken, kale arkasında ise "Optik Başkan" olarak tanınan eski Beşiktaş tribün liderlerinden Mehmet Işıklar ile "Mühendis Oktay" olarak bilinen Oktay Akdemir'in görseli yer aldı.

G.SARAY'DAN TARİHİ GOL!

Galatasaray, Beşiktaş ile karşılaştığı maçta tarihi bir gole imza attı. Sarı kırmızılı takım, mücadelenin 1.29. saniyesinde Beşiktaş filelerini Al-Musrati'nin kendi kalesine attığı golle havalandırdı.

Galatasaray bu golle lig tarihinde Beşiktaş'a en erken golünü attı.

Öte yandan Al-musrati, Süper Lig'de Hugo Almeida'dan bu yana (Mayıs 2012) Galatasaray'a karşı kendi kalesine gol atan ilk Beşiktaş oyuncusu oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Kerem Demirbay'ın soldan kullandığı korner atışında, ceza sahası içinde oluşan karambolde Al-Musrati ters bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

19. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Rashica'nın sol taraftan kullandığı kornerde, doğrudan kaleye yönelen top üst direğe çarparak auta gitti.

25. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası dışında sol çaprazından kullandığı frikikte, top yan ağlarda kaldı.

40. dakikada kendi yarı alanından aldığı topla Beşiktaş ceza sahasına kadar sokulan Kaan Ayhan, pasını Kerem Demirbay'a aktardı. Penaltı noktasına hareketlenen Kerem'in kayarak vuruşunda, zamanında kalesini terk eden Mert Günok'a çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

Müsabakanın ilk yarısı, 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.

47. dakikada Muçi'nin ceza yayından çektiği şutta top üstten auta gitti.

51. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Mertens, bekletmeden vuruşunu yaptı. Kaleci Mert Günok, meşin yuvarlağa sahip oldu.

60. dakikada kullanılan serbest vuruşta topla buluşan Al-Musrati, sağ çaprazından şutunu çekti. Kaleci Muslera'nın çeldiği topu, altıpas çizgisi önünde Colley kafayla tamamlamaya çalıştı. Ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

61. dakikada Muçi'nin pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Ghezzal'ın karşı karşıya pozisyonda çektiği şutta, kaleci Muslera topu kornere çelerek gole izin vermedi.

88. dakikada sağ kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz'a sert müdahalede bulunan Colley, sarı kart gördü. VAR'dan yapılan uyarıyla pozisyonu saha kenarında izleyen hakem Halil Umut Meler, kartın rengini kırmızı olarak değiştirdi ve Colley'i oyundan ihraç etti.

Galatasaray, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Stat: Tüpraş

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Colley, Necip Uysal, Masuaku, Amartey (Dk. 60 Ghezzal), Al-Musrati, Rashica (Dk. 80 Aboubakar), Muçi, Semih Kılıçsoy, Cenk Tosun (Dk. 80 Muleka)

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Sanchez, Köhn, Kerem Demirbay (Dk. 90+4 Ndombele), Torreira (Dk. 90+4 Vinicius), Barış Alper Yılmaz, Mertens (Dk. 85 Berkan Kutlu), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90+8 Tete), Icardi

Gol: Dk. 2 Al-Musrati (Kendi kalesine) (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 90 Colley (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 55 Cenk Tosun, Dk. 90+7 Ghezzal (Beşiktaş)