Lucescu'nu yeni prensi Tarkan Serbest seneye Süper Lig'de forma giyecek

Milli takım tercihinin Türkiye’den yana kullanan ve Lucescu’nun hemen kadroya aldığı Avusturya doğumlu Tarkan Serbest, İran maçı öncesi konuştu. Luce’nin yeni prensi olarak gösterilen Tarkan, seneye Spor Toto Süper Lig’de top koşturacak.

İRAN TAKIMI BOŞ TAKIM DEĞİL

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 28 Mayıs Pazartesi günü hazırlık maçında karşılaşacağımız İran'ın önemli bir takım olduğunu söyledi. Eylül ayındaki UEFA Uluslar Ligi karşılaşmaları ve Mart 2019'da başlayacak EURO 2020 Elemeleri hazırlıkları kapsamında İran, Tunus ve Rusya ile özel maç yapacaklarını hatırlatan Luce, “2011 yılından beri Portekizli Carlos Queiroz'un çalıştırdığı İran, son 2 Dünya Kupası'na katılmayı başardı ve bu dönemde yalnızca 8 mağlubiyet aldı” dedi.

23 YAŞ ALTI 13 MİLLİ FUTBOLCU

RUMEN teknik adam, gençleştirme çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “3 hazırlık maçı için açıklamış olduğumuz aday kadroda 1994 ve sonrasında doğmuş 13 futbolcu bulunuyor. Bu isimler arasında Avusturya'da forma giyen Tarkan Serbest de var. Kendisini Türkiye tercihinden dolayı kutluyorum. Gençlerin yanında tecrübeli isimlerin bulunmasına özen gösteriyorum. Deneyimlerini takım arkadaşlarıyla paylaşma görevini Umut Bulut üstlenecek.”

HER ŞEY SÜPER GİDİYOR

LUCE’nin özellikle işaret ettiği 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Tarkan Serbest ise ilk kez deneyimlediği A Milli Takım kampına ilişkin “Büyük oyuncularla antrenman yapıyorum. Yani her şey süper gidiyor” ifadelerini kullandı. İsmi, Beşiktaş başta olmak üzere birçok Süper Lig takımı ile anılan Tarkan, “Henüz kesin bir şey yok. Takımlarla görüşme de yapmadım. Önce 2 haftalık milli takım kampını iyi geçirmek istiyorum. Sonrasında neler olacağına bakarız” diye konuştu.

Konyaspor istedi kulübüm vermedi 

AVUSTURYA ekibi Austria Wien'de forma giyen Tarkan, Süper Lig'de oynamaktan çok mutlu olacağına belirterek, “Süper Lig'i takip ediyorum. Bütün takımlar iyi. Hedefim her zaman Süper Lig'in büyük 4-5 kulübünde oynamak. İnşallah bu hedefimi başarırım” ifadelerini kullandı. Anadolu takımlardan gelebilecek tekliflere açık olduğunu belirten genç futbolcu, “6 ay önce de Konyaspor'dan bir teklif almıştım ancak kulübüm, verilen bonservis bedelini az buldu. Bakalım bu yaz ne olacak” ifadelerini kullandı.  

Lucescu'dan çok şey öğrenebiliriz

HÜCUM hattının her bölgesinde oynayabilen Kenan, Lucescu'nun kendilerine çok şey katabileceğini kaydetti: “Kamp boyunca bize hep düşüncelerini ve felsefesini anlatmaya çalışıyor. Çok toplantı yapıyoruz. Bu, önemli çünkü onun düşüncelerini ve sahaya yansıtmak için istediklerini anlamamız lazım. Çok çalışıyoruz. Lucescu'dan çok şey öğrenebiliriz.” (Güneş)