Liva'nın her kuruşuna değer

Livakovic'in Alanya maçındaki oyununa Hırvat ve Boşnak basını övgü yağdırdı. 28 yaşındaki file bekçisi için, “Her kuruşuna değer, o kurtarışı herkes yapamaz” gibi başlıklar atıldı.

AKŞAM SPOR

Fenerbahçe'nin 6.6 milyon euroya Dinamo Zagreb'den transfer ettiği Hırvat kaleci Dominik Livakovic, Süper Lig'de 1-0 kazanılan Alanyaspor maçındaki performansıyla Balkan basınından çok büyük övgüler aldı. Özellikle Hırvat medyası, 28 yaşındaki kaleciye geniş yer ayırdı. Sportsportba, "Ödenen her kuruşa değecek" başlığını attı. Sportclanak, "Harika Livakovic. Herkesin gol sandığı bir şutu kurtardı" derken Tportal, "40. dakikadaki kurtarışını izleyin" değerlendirmesini yaptı.

KAHRAMAN EDİN DZEKO

Öte yandan Kanarya'nın golcüsü Edin Dzeko da Boşnak ve İtalyan basınında yine gündemdeydi. 37 yaşındaki futbolcu için Sportsportba'da, "Doğal kahraman Dzeko. Asistiyle damga vurdu" dedi. İtalyan medyasından Milanlive ise "Inter'in hocası Inzaghi, dişlerini gıcırdatarak Dzeko'yu izliyor. Lukaku'yu da kaybetti" yorumunu yaptı.

JESUS'U KOVUN

AL-Hilal'i çalıştıran Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jorge Jesus ve Neymar arasında tansiyon yükseldi. Dario Sport, Brezilyalı yıldızın Jorge Jesus'un kovulması için yönetimle görüştüğünü iddia etti. Haber, dünya basınında gündeme oturdu.

DZEKO'NUN ACI GÜNÜ

Edin Dzeko'nun eşi Amra'nın 70 yaşındaki babası Salih Silajdzic hayatını kaybetti. Bugün Grlica Brdo mezarlığında cenaze töreni düzenleneceği bildirildi. Fenerbahçe kaptanı Edin Dzeko'nun bugün ülkesi Bosna'da olması bekleniyor.

DJİKU ŞOV

Yeni savunmacı Alexander Djiku, Alanya maçında istatistiklere damga vurdu. 7 hava topu başarısı, 5 pas arası, 8 sahipsiz top kazanma, 2 tehlike engelleme, yüzde 87 pas isabetiyle oynadı. Gana basını da başarılı savunmacının performansına dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN GURURU KANARYA

UEFA'DA yer alan ülkeler içinde Fenerbahçe puan kaybetmeyen takımlar arasına adını yazdırdı. Tüm maçlarını kazananlar arasında Fenerbahçe'nin yanı sıra İngiliz devi Manchester City, Hollanda'dan PSV Eindhoven ve AZ Alkmaar var

FB-GS İLK 6'DA

Four Four Two, dünyanın en iyi 50 derbisini sıraladı. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, 6. sırada gösterildi. İlk 6 şöyle: 1. Boca Juniors-River Plate, 2. Barcelona-Real Madrid, 3. Celtic-Rangers, 4. Nacional-Penarol, 5. Lazio-Roma, 6. Fenerbahçe-Galatasaray