Livakovic adım adım Kanarya'ya

Fener'in 4 yıllığına prensip anlaşmasına vardığı Livakovic, Hajduk Split'le oynanan Süper Kupa maçının ardından Dinamo Zagreb taraftarına veda etti. 28'lik eldiven Kanarya'ya yakın.

AKŞAM SPOR

Dinamo Zagreb'in Hırvat kalecisi Dominik Livakovic, gelecek sezon Fenerbahçe'nin kalesini koruyacak. Sarı-Lacivertliler'in prensip anlaşmasına vardığı Hırvat eldiven, cumartesi günü oynanan Süper Kupa maçının ardından tribünlere giderek taraftarlarla vedalaştı. Livakovic'in bu hareketi takımdan ayrılacağına yorumlandı. Kanarya, uzun süredir gündeminde olan Livakovic için Dinamo Zagreb'le anlaşmaya vardı. Tecrübeli fi le bekçisi için Hırvat ekibine 9 milyon euro bonservis bedeli ödenecek. İsmail Kartal, geçtiğimiz günlerde Livakovic için yoğun mesai harcadıklarını söylemişti.

2022'DE DİKKAT ÇEKTİ

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla adından söz ettiren Hırvat kaleci için birçok kulüp devredeydi. Fakat Fenerbahçe'nin ısrarı transfere olumlu etki etti. 28 yaşındaki kalecinin kararında da Kanarya'nın ısrarı belirleyici oldu. Livakovic, geçen sezon 49 maça çıkarken 13 maçta kalesini gole kapamayı başardı.